Toyota Yaris s više od 210 KS!

Toyota Yaris s više od 210 KS!

Japanski je proizvođač prije otprilike mjesec dana objavio najavne skice performance izvedbe modela Yaris, a sada su objavljene i fotografije ovog automobila čija konkretna oznaka još uvijek nije poznata. Pretpostavlja se kako će ovaj Yaris nositi ime Gazoo, prema nazivu toyotinog sportskog odjela, Gazoo Racing.

Najvažniji detalj je svakako njegova snaga, odnosno činjenica da će Yaris Gazoo, inspiriran WRC izvedbom, pokretati 1,6-litreni 4-cilindrični turbo motor koji će razvijati snagu “veću od 210 KS”, a s kojom će nadmašiti najbližu konkurenciju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priložene slike otkrivaju i kako će se raditi o modelu s trojim vratima, što je sve rjeđi slučaj u ovom segmentu, a od standardnih izvedbi će ga svakako razlikovati razne vizualne i tzv. performance dorade, poput aero paketa, novog završetka ispušnog sustava, raznih ukrasa i sl. Također, očekuje se da će ovaj Yaris imati dorađeni ovjes, nižu podnicu, snažnije kočnice i druga tehnička unaprjeđenja uobičajena za sportske izvedbe.

Službena premijera Yarisa Gazoo će se održati na 87. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, početkom ožujka, a prodaja će započeti nedugo zatim.

Podijeli:
1