Toyota Yaris s više od 210 KS!

Toyota Yaris s više od 210 KS!

Japanski je proizvođač prije otprilike mjesec dana objavio najavne skice performance izvedbe modela Yaris, a sada su objavljene i fotografije ovog automobila čija konkretna oznaka još uvijek nije poznata. Pretpostavlja se kako će ovaj Yaris nositi ime Gazoo, prema nazivu toyotinog sportskog odjela, Gazoo Racing.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najvažniji detalj je svakako njegova snaga, odnosno činjenica da će Yaris Gazoo, inspiriran WRC izvedbom, pokretati 1,6-litreni 4-cilindrični turbo motor koji će razvijati snagu “veću od 210 KS”, a s kojom će nadmašiti najbližu konkurenciju.

Priložene slike otkrivaju i kako će se raditi o modelu s trojim vratima, što je sve rjeđi slučaj u ovom segmentu, a od standardnih izvedbi će ga svakako razlikovati razne vizualne i tzv. performance dorade, poput aero paketa, novog završetka ispušnog sustava, raznih ukrasa i sl. Također, očekuje se da će ovaj Yaris imati dorađeni ovjes, nižu podnicu, snažnije kočnice i druga tehnička unaprjeđenja uobičajena za sportske izvedbe.

Službena premijera Yarisa Gazoo će se održati na 87. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, početkom ožujka, a prodaja će započeti nedugo zatim.

YouTube MP3 - Hotmail
1