Hotmail, gmail log in, fb log in'

Toyota Yaris GRMN – kompresorski 1.8 za performance izvedbu

Toyota Yaris GRMN – kompresorski 1.8 za performance izvedbu

Toyota je već ranije najavila kako će na predstojećem međunarodnom salonu automobila u Ženevi predstaviti performance izvedbu modela Yaris. Prema posljednjim saznanjima ta će izvedba nositi oznaku GRMN te će ju pokretati 1,8-litreni turbo motor.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se naziva tiče, oznaka GRMN bi trebala stajati za Gazoo Racing Masters of the Nürburgring, a spomenuti 1,8-litreni 4-cilindrični turbo bi trebao razvijati snagu “veću od 212 KS”. Ova posljednja vijest o motoru je pomalo iznenađujuća s obzirom da se očekivalo kako će dotičnu izvedbu Yarisa (koja je inspirirana WRC modelom) također pokretati 1,6-litreni turbo.

Za sada nije poznato koji će mjenjač biti uparen s ovim pogonskim sklopom, no može se očekivati 6-stupanjski ručni mjenjač te pogon na prednje kotače.

U svakom slučaju, uz novi snažniji motor ovaj će model od standardne verzije razlikovati agresivni aero kit, novi naplaci, dorađeni ovjes, upravljački sustav te snažnije kočnice, kao i razni ukrasni detalji, posebna oprema i slični elementi karakteristični za performance izvedbu.

Službena premijera ovog automobila će se održati na predstojećem ženevskom salonu, početkom ožujka.

1