Toyota uskoro otvara online rezervacije za Yaris Cross

Toyota uskoro otvara online rezervacije za Yaris Cross

Početak prodaja najavljen je za rujan 2021., a za sada su poznate Adventure te Premiere Edition razine opreme

Nedavno smo najavili kako Toyota planira Cross izdanje modela Aygo, a prije njega nam stiže isto izdanje nešto većeg Yarisa. Predstavljen je sada u Adventure izdanju a očekuje se i Premiere Edition koji će biti dostupan tijekom prve godine prodaje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Yaris Cross u Adventure izdanju ima izrazito drukčiji karakter od izvedbe Elegant, koja je prikazana na svjetskoj premijeri ovog modela 2020. Izvedba Adventure naglašava podesnost ovog automobila za život izvan gradskih ulica, za vrijeme provedeno u istraživanju i užitku predivnih krajolika i otvorenih cesta. Temeljna čvrstoća ovog novog modela se očituje u prednjoj donjoj zaštiti i nižoj zaštitnoj ploči stražnjeg branika. Specifikacija uključuje i srebrne uzdužne krovne nosače kao standard te 18-colne aluminijske naplatke s tamnosivim završnim slojem.

U kabini se čvrstoća karaktera izvedbe Yaris Cross Adventure očituje u sjajnim crnim umetcima i crnoj oblozi stropa. Sjedala odlično obuhvaćaju tijelo, a presvučena su imitacijom kože posebnog dizajna Adventure, a tu je i ukrasna crta uzduž crne, mekane armature i unutarnjih obloga vrata, izvedenih u zlatnoj boji Warm Gold koja je specifična za Yaris Cross. Obruč upravljača i ručica mjenjača su presvučeni kožom.

Yaris Cross Premiere Edition

Verzija Premiere Edition je vrh izvedbe Adventure s ekskluzivnim kožnatim presvlakama sjedala i posebnim, strojno obrađenim 18-colnim alu naplatcima. Ova izvedba će biti opremljena električnim poklopcem prtljažnika sa senzorima pokreta noge, virtualnim zaslonom i dostupna u dvobojnim kombinacijama kao standard. Ograničena serija Premiere Edition će biti dostupna za online rezervacije prije predstavljanja.

Iako je izrađen na istoj platformi GA-B – koja je dio modularne platforme Toyotine nove globalne arhitekture (TNGA) – kao i novi Yaris hatchback, Yaris Cross ima viši položaj za vožnju i povećanu odignutost od tla, dosljedno istinskom statusu SUV-a, pored Toyotinog RAV4 – svjetskog izvornika i najprodavanijeg SUV-a za slobodno vrijeme – i Toyotinog kompaktnog crossovera C-HR. Ova platforma daje automobilu ključnu veliku krutost karoserije, nisko težište i dobru ravnotežu podvozja, čime se osigurava okretnost, pokretljivost i sigurnost u vožnji uz odličnu udobnost u vožnji.

Hibridni pogonski sklop je isto tako dostupan u svim izvedbama u kojima i Yaris Cross, kojem temelj čini 1,5-litarski motor od 116 KS, koji radi prema Atkinsonovom procesu, te čini jezgru sustava četvrte generacije, a koji je imao svoju premijeru u novom Yarisu hatchback. Očekuje se da će izuzetna učinkovitost ovog sustava omogućavati emisiju CO2 od manje od 100 g/km u Yarisu Cross s pogonom na prednje kotače, a manje od 110 g/km u izvedbama AWD-i.

Mid+ i više izvedbe Yarisa Cross se odlikuju prednjim i stražnjim LED svjetlima, uključujući i sekvencijalne pokazivače smjera straga, te robusni prag i obloge lukova kotača. Na bočnim oblogama se nalazi umetnuta značka Yaris Cross u srebrnoj ili zlatnoj boji Warm Gold, ovisno o boji vozila.

YouTube MP3 - Hotmail
1