Toyota u Parizu predstavlja Yaris GR Sport

Toyota u Parizu predstavlja Yaris GR Sport

Za one koji se nisu uspjeli domoći modela Yaris GRMN, a koji je bio proizveden u ograničenoj seriji, Toyota je spremila Yaris GR Sport. Riječ je o modelu nešto slabijih performansi, no što je bio slučaj s verzijom GRMN, no i dalje nudi više uzbuđenja za upravljačem nego što je slučaj sa standardnim izvedbama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za razliku od GRMN-a koji je pokretan s 1,8-litrenim kompresorskim motorom, GR Sport pokreće hibridni pogonski sklop s 1,5-litrenim 4-cilindričnim benzincem te kombinirane snage 100 KS. Dodajmo i da standardnu opremu čini CVT mjenjač.

Nadalje, dorađen je ovjes, a što je za rezultat, između ostalog, imalo i snižavanje podnice za 11 mm. Tu su i nove Bridgestone Potenza RE50 gume, kao i novi 17-colni naplatci, a svakako vrijedi spomenuti i atraktivniji aero paket. Ova sportski nastrojena izvedba će se moći pohvaliti dvobojnom karoserijom te mnogim ukrasnim elementima. Unutrašnjost donosi nova sjedala, presvlake i upravljač.

Toyota Yaris GR Spor će službenu premijeru imati na početkom sljedećeg mjeseca na ovogodišnjem pariškom auto salonu, a prodaja će započeti prije kraja godine.

Na kraju dodajmo i da će Toyota u Parizu lansirati verziju Y20 s kojom obilježava dvadeset godina Yarisa. Ovaj će model biti proizveden prvo u svega 1998 primjeraka u tzv. Launc Edition izvedbi, a potom će tijskom cijele sljedeće godine Y20 biti dostupan kao posebni paket opreme. Karakterizirat će ga posebna bogatija oprema, razni ukrasni elementi vanjštine i interijera.

Podijeli:
1