Toyota Supra – u studijskom GR Supra Racing izdanju

Toyota Supra – u studijskom GR Supra Racing izdanju

Nakon godina glasina, konceptnih automobila i špijunskih fotografija ime Supra se konačno vratilo na scenu. Točnije, Toyota je u Ženevi predstavila konceptni model GR Supra Racing, a ako bi s njega uklonili trkaće elemente aero paketa i dali mu produkcijsku unutrašnjost imali bi novu Supru koja je, podsjetimo, razvijena u suradnji s BMW-om i koja će imati svog bavarskog bratića.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Studija je dakle trkaći automobil agresivnog aero paketa, male mase, sprijeda smještenog motora i pogona na stražnje kotače. Za razvoj konkretnog ženevskog modela je dakako bio zadužen toyotin Gazoo Racing, a konkretniji tehnički podaci su za sada izostali.

Ono što znamo je da su za potrebe ove trkaće verzije vjetrobransko i bočna stakla izrađena od plastike, da su komozitni materijali upotrijebljeni za proizvodnju branika, difuzora, poklopca motora, kućišta retrovizora, vrata te dakako stražnjeg krila. Također, kabina je u potpunosti ogoljena.

Ovaj model će se uskoro pojaviti u video igrici Gran Turismo, a što se tiče konačne serijske Supre za sada još uvijek nije poznato kada će ju Toyota predstaviti, no svakako na nju nećemo još dugo čekati. Točnije, vjeruje se kako će prve isporuke svakako krenuti tijekom iduće godine.

Podijeli:
1