Toyota Supra – prve službene fotografije

Toyota Supra – prve službene fotografije

Toyota će uskoro predstaviti novu, revitaliziranu Supru. Kao pozornica za ovu veliku premijeru će poslužiti detroitski NAIAS, a internetom su upravo počele kružiti prve fotografije ovog coupea. Priložene fotografije nisu najviše kvalitete, no jasno nam daju do znanja kako će nova Supra izgledati.

Navodno je riječ o fotografijama koje su greškom stigle iz same Toyote. Točnije, član SupraMKV foruma, koji ih je objavio, je napisao da su mu poslane iz Toyote Njemačka nakon što se prijavio na listu čekanja za novu Supru. Od tada je greška ispravljena.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema onome što možemo vidjeti na fotografijama nova Supra svojim dizajnom neće donijeti velika iznenađenja u odnosu na ono što smo očekivali. Naime, raniji renderi temeljeni na maskiranim prototipovima i najavne studije su nam dale detaljan putokaz prema konačnom produkcijskom modelu.

Od pojedinih detalja se ističu veliki otvori za hlađenja i dinamična LED svjetla, položenije vjetrobransko staklo, otvori za hlađenje u blatobranima, tzv. double bubble krov, dinamičan stražnji kraj s užim stražnjim svjetlima, integrirani spojler, difuzor integriran u stražnji branik, dvostruki završetak ispuha i sl. Interijer za sada još uvijek ostaje nepoznanicom.

Službeni tehnički podaci za sada također ostaju nepoznatima, no iz Toyote je potvrđeno kako će novu Supru pokretati 3,0-litreni redni 6-cilindrični BMW-ovo motor. Dotični pogonski stroj u BMW-u Z4 M40i razvija snagu od 386 KS. U ponudi se vremenom mogu očekivati i drugi pogonski sklopovi, uključujući i hibridni. Nadalje, u Toyoti navodno razmatraju i lansiranje cabrio izvedbe.

Također, potvrđeno je i da će ovaj model biti opremljen prilagodljivim ovjesom te elektronički nadziranim stražnjim diferencijalom s blokadom proklizavanja. Također, ovaj će se automobil moći pohvaliti raspodjelom mase od 50 naprema 50, dok će mu krutost šasije biti na razini modela Lexus LFA.

Podijeli:
1