Toyota Supra – prva vožnja

Toyota Supra – prva vožnja

Kako je i najavljeno Toyota je na upravo otvorenom Festivalu brzine u Goodwoodu pretpremijerno predstavila novu generaciju modela Supra. Kažemo pretpremijerno jer je riječ o pretprodukcijskom modelu s još uvijek zamaskiranom vanjštinom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, Toyota još uvijek ne otkriva konačne tehničke podatke o ovom automobilu čiji se razvoj vodio pod kodnim imenom A90. Za sada znamo samo da će ga pokretati redni 3,0-litreni 6-cilindrični motor snage oko 250 kW, odnosno 340 KS te najvećeg okretnog momenta od 500 Nm. Gotovo sigurno će biti riječ o BMW-ovom pogonskom stroju s obzirom da je Supra razvijana u suradnji s Bavarcima te da će s njihovim novim Z4 dijeliti i mnoge druge komponente.

Cilj je sa Suprom ponuditi užitak za upravljačem sličnom onome iz Porschea 911, no uz znatno pristupačniju cijenu. Pojedini izvori tvrde kako će se masa nove Supre kretati nešto ispod 1500 kg, a za ubrzanje do 100 km/h će mu trebati oko 4 sekunde.

Nadalje, u ponudi bi se trebala naći i tzv. ulazna verzija sa 4-cilindričnim 2,0-litrenim turbo motorom snage oko 250 KS. Kada će biti održana prava premijera za sada nije poznato, no prodaja Supre će započeti u prvoj polovici sljedeće godine, a nešto kasnije će postati dostupna i već potvrđena performance, odnosno GRMN izvedba.

Podijeli:
1