Toyota Supra – posljednja saznanja

Toyota Supra – posljednja saznanja

Toyota je poprilično tajnovita glede svog novog sportskog modela kojeg razvija u suradnji s BMW-om, a sada je stigla prva konkretnija informacija koja vrlo vjerojatno neće pretjerano oduševiti mnoge automobilističke poklonike i tzv. puriste.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Autocar javlja, pozivajući se na insajdere, kako je velika šansa da ovaj automobil bude dostupan samo s automatskim mjenjačem. Navodno je razlog za takvu odluku dvojak. S jedne strane Suprin hibridni pogonski sklop navodno zahtijeva ugradnju ovog mjenjače, a s druge potražnja na pojedinim velikim tržištima poput onog američkog za ručnim mjenjačima je u osjetnom padu.

Isti izvor dalje navodi da će se raditi o istom mjenjaču kojeg će koristiti i BMW-ova verzija, odnosno novi Z4, uz neke manje izmjene i dorade. Što se pogonskog sklopa tiče njega bi pak trebala činiti BMW-ov turbobenzinski motor uz dva toyotina električna motora i baterije. Snaga pogonskog sklopa i performanse vozila za sada nosi poznate.

Oba proizvođača bi produkcijske verzije navodno trebali predstaviti u drugoj polovici sljedeće godine. Očekuje se da bi BMW svoj automobil trebao najaviti konceptnim primjerkom na Pebble Beach Concourse d’Elegance za otprilike dva mjeseca. Konceptna najava toyotinog primjerka se očekuje u listopadu u Tokiju, a na konačni izgled veliki utjecaj bi trebao imati studijski FT-1. Proizvodnja će biti povjerena pogonima Magne Steyr u Grazu.

YouTube MP3 - Hotmail
1