Toyota Supra – još ju ne možete vidjeti, ali ju možete čuti

Toyota Supra – još ju ne možete vidjeti, ali ju možete čuti

Toyota će početkom sljedeće godine na predstojećem detroitskom NAIAS-u predstaviti novi sportski model. Riječ je dakako o dugo očekivanoj novoj Supri, a iz Toyote je sada stigao video teaser na kojem dotični automobil ipak nećete vidjeti, no s druge strane ga možete poslušati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, možete čuti Suprin redni 6-cilindrični 3,0-litreni turbo motor. Podsjetimo, Supra je razvijena u suradnji s BMW-om i njegovim Z4, a spomenuti pogonski stroj je ustvari bavarske proizvodnje. Japanci sami više ne proizvode redne 6-cilidnrične motore pa im je za potrebe nove Supre bio imperativ pronaći partnera od kojeg bi mogli dobiti ove pogonske strojeve.

Razlog je vrlo jednostavan. Supra takoreći podrazumijeva redni 6-cilindrični motor. Isto vrijedi i za dojmljivu zvučnu kulisu, a prema priloženom čini se kako je i taj zahtjev uspješno zadovoljen.

Za sada nema službenih tehničkih podataka te informacija o performansama ovog motora, no znamo kako isti motor u Z4 M40i razvija snagu od 250 kW, odnosno 340 KS. Isti je svakako sposoban i za više pa nam ostaje pričekati i vidjeti kakva će točno izvedba biti ugrađena u Supru.

Nadalje, ovaj će model vjerojatno biti dostupan i s manjim 2,0-litrenim 4-cilindričnim motorom, u ponudi će se naći BMW-ovim 8-stupanjski automatski mjenjač i sl, a vrijedi spomenuti i raspodjelu mase od 50 naprema 50, nisko težište, visoku razinu krutosti šasije…

Uskoro više.

Podijeli:
1