Toyota Supra: teaser pred skorašnju premijeru u Ženevi

Toyota Supra: teaser pred skorašnju premijeru u Ženevi

Najavljena za predstavljanje na toyotinoj press-konferenciji koja će u okviru ženevskog salona automobila biti održana 6. ožujka, nova Toyota Supra će (napokon) ugledati svjetlo dana.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, o ovom se automobilu priča već dosta vremena, a koliko je sada poznato, finalni će uradak ipak izgledati drukčije od koncepta FT-1. Također, o obnovljenoj sportskoj legendi već se podosta zna pa je tako izvjesno da automobil možda uopće niti neće nositi ime Supra.

Napravljen na mehaničkoj osnovi BMW-ovog Z4, novi toyotin sportski model će pokretati 6-cilindrični (Twin-turbo) redni motor bavarskog partnera, pogon će biti izveden na stražnje kotače, a mjenjač će biti isključivo automatski s polugama uz upravljač.

Gazoo Racing, toyotina marka zadužena za razvoj sportskih automobila, će najvjerojatnije biti potpisnik i ovog modela, a Supra bi trebala biti ponuđena u četiri izvedbe. I za kraj, ostaje tek pitanjem hoće li nas japanski proizvođač počastiti još kojom slikom novog sportaša kako bi nam preostalih dvadesetak dana brže prošlo.

Podijeli:
1