Toyota Supra GRMN već dobila zeleno svjetlo

Toyota Supra GRMN već dobila zeleno svjetlo

Šef razvoja toyotinih modela 86 i Supra Tetsuya Tada je otkrio nekoliko novih pojedinosti o planovima ovog japanskog proizvođača glede sportskog dijela ponude, a najvažnija novost je svakako ona da se sprema snažnija verzija buduće Supre, odnosno izvedba za čiji će razvoj i dotjerivanje biti zadužen Gazoo Racing.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, standardna Supra, razvijena u suradnji s BMW-om i novim Z4, će na tržište stići tijekom sljedeće godine, a Tada je sada otkrio da je započet rad na njenoj performance, odnosno GRMN izvedbi. Tada je potvrdio i da će nova Supra dijeliti rednu 6-cilindričnu motorizaciju i mjenjače s novim Z4, no istaknuo je da će se ova dva automobila glede voznih svojstava i karaktera uvelike razlikovati, na što će utjecati različiti ovjes, nadzorni software i sl.

Prema ranijim saznanjima vjeruje se da će Supra na tržište stići s BMW-ovim 3,0-litrenim turbo motorom snage 250 kW, odnosno 340 KS i najvećeg okretnog momenta od 500 Nm, a to će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje oko 4,5 sekundi. Nadalje, kupci mogu očekivati bogatu i naprednu opremu poput standardne digitalne instrumentne ploče, head-up zaslona i sl.

Podijeli:
1