Toyota Supra dolazi u Detroit

Toyota Supra dolazi u Detroit

Toyota je napokon i službeno potvrdila kada će se održati premijera novog japanskog sportskog automobila. Dakako, riječ je o revitaliziranom modelu Supra koji će premijeru imati početkom iduće godine na detroitskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, ovaj je model razvijen u suradnji s BMW-om i dobar dio svojih komponenti će dijeliti s već predstavljenim Z4. U Toyoti pak tvrde da će se ta dva automobila temeljiti razlikovati i to ne samo vizualno već i tehnički, voznim karakteristikama i sl. Glavnu razliku će svakako činiti činjenica da je Z4 opremljen sklopivim platnenim krovom, a nova Supra je coupe.

Pretpostavlja se kako će ju pokretati 4 i 6-cilindrični turbo motori koji će biti upareni s automatskim mjenjačima. Očekuje se masa ispod 1.500 kg te raspodjela 50 naprema 50. Voznim sposobnostima će svakako pripomoći prilagodljivi ovjes, diferencijal s blokadom proklizavanja i sl.

Vizualno produkcijski bi model trebao biti evolucija konceptnog FT-1, a slike testnog prototipa možete vidjeti na priloženim fotografijama. Kupcima iz Njemačke je već otvorena knjiga narudžbi.

Podijeli:
1