Toyota Supra bi napokon mogla biti predstavljena sljedećeg tjedna

Toyota Supra bi napokon mogla biti predstavljena sljedećeg tjedna

Toyota je službeno potvrdila kako će nova Supra nastupiti na ovogodišnjem Festivalu brzine na Goodwoodu. Nažalost za sada nije poznato hoće li se raditi o potpunom predstavljanju konačnog produkcijskog modela ili će biti riječ o još jednom pred produkcijskom vozilu kamufliranog izgleda i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Toyota Europe je objavila priloženu fotografiju koju je popratio natpis “#ToyotaSupra is back. A90. At Goodwood Festival of Speed 2018.” Više bi trebali saznati uskoro s obzirom da Goodwood Festival of Speed svoja vrata otvara 12-og ovog mjeseca.

Podsjetimo, za sada znamo kako će Supra biti dostupna u dvije izvedbe. Prvu će pokretati BMW-ov 6-cilindrični 3,0-litreni turbobenzinac snage 250 kW, odnosno 340 KS te najvećeg okretnog momenta od 500 Nm, a to će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje oko 4,5 sekundi. Ranije je već potvrđeno kako će se ponudi pridružiti i snažnija izvedba GRMN.

BMW i Toyota su zajednički radili na razvoju ovog automobila koji će puno toga dijeliti s novim Z4. Točnije dijelit će motorizaciju i mjenjače i sl, no trebali bi se razlikovati glede voznih svojstava i karaktera na što će utjecati različiti ovjes, nadzorni software i sl. Kupci mogu očekivati bogatu i naprednu opremu poput standardne digitalne instrumentne ploče, head-up zaslona i sl.

Podijeli:
1