Toyota Proace City – praktično i već donekle poznato rješenje

Toyota Proace City – praktično i već donekle poznato rješenje

Toyota je ušla na europsko tržište kompaktnih komercijalnih vozila s modelom Proace City. Ako vas ovaj automobil, kojeg možete vidjeti na priloženim slikama, neodoljivo podsjeća na nešto što ste već vidjeli to je sasvim razumljivo. Naime, Proace City je plod suradnje između Toyote i Grupe PSA.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Proace City se temelji na PSA-ovoj platformi koju dijeli s modelima Peugeot Partner, Citroën Berlingo i Opel Combo. Također, ovaj će se automobil i proizvoditi u PSA-ovoj tvornicu u španjolskom Vigu zajedno s modelima Partner i Berlingo.

Službena premijera će se održati 30. travnja na sajmu komercijalnih vozila u engleskom Birminghamu. Tamo će Toyota predstaviti nekoliko izvedbi ovog kompaktnog furgona koji će biti dostupan u dvije izvedbe dužine od 4,4 m i od 4,7 m. Obje izvedbe mogu imati tri prednja sjedala, a bokovi mogu biti ostakljeni ili ne, pri čemu je duga verzija dostupna i s dvostrukom kabinom. Putnička izvedba je u ponudi s pet ili sedam sjedala, i u kratkoj i u dugoj izvedbi.

Proace City se odlikuje odličnom nosivošću, uz najveći obujam teretnog prostora od 3,3 m3 (kratki model) do 4,3 m3 (duga izvedba s opcijom Smart Cargo). Značajno je reći i da je u ovaj model moguće smjestiti dvije europalete. Dodavanjem opcijskog sustava Smart Cargo postiže se dužina teretnog prostora od 3,1 m za kratku izvedbu, odnosno 3,4 m za dugu, dok je najveća nosivost iznosi jednu tonu (za obje izvedbe).

Recimo da Smart Cargo uključuje preklopno vanjsko suvozačko sjedalo i šarke na pregradnoj stijeni radi pružanja dodatnih 0,4 m3 teretnog prostora i povećavanja najveće dužine tereta za 1,3 m. Središnje suvozačko sjedalo je moguće zakrenuti čime se dobiva praktičan priručni stolić uz dodatni pretinac ispod sjedala.

Za one koji trebaju prenositi još veće ili teže terete, ovaj furgon može vući kočene prikolice težine do 1,5 tone. Moguće je naručiti i asimetrična (ostakljena ili ne), kao i odižuća vrata teretnog prostora.

Izbor benzinskih i dizelskih pogonskih motora nudi raspon snage od 75 do 130 KS, a tu je i izbor ručnih mjenjača s pet odnosno šest brzina, kao i automatski mjenjač s osam brzina. Kupcima e na raspolaganju stajati bogata standardna i opcijska oprema, s posebnim naglaskom na sigurnosnim sustavima.

Toyota Proace City stiže na europska tržište početkom 2020.

YouTube MP3 - Hotmail
1