Toyota priprema 100% električni SUV namijenjen EU tržištu

Toyota priprema 100% električni SUV namijenjen EU tržištu

Toyota, inače pionir u proizvodnji hibridnih automobila, još uvijek nije pod osnovnom markom proizvela potpuno električni baterijski model. Međutim, to će se uskoro promijeniti jer bi u narednih nekoliko mjeseci trebao biti predstavljen novi SUV srednje veličine posebno prilagođen europskim kupcima

Da su SUV-ovi iznimno popularni u Europi više nije nikakva novost. Na krilima te popularnosti, ali i sve većoj potražnji za električne modele, javlja se sve više električnih crossovera, a u taj bi vlak uskoro trebala uskočiti i Toyota. Japanski proizvođač pionir je u proizvodnji hibridnih vozila, već godinama u ponudi ima Mirai s vodikovim ćelijama te Lexus UX300e – no, niti jedan automobil do sada nije imao potpuno električni pogon, baterije, i Toyotinu značku.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Europskim kupcima uskoro bi upravo to moglo biti predstavljeno. Iz Toyote su najavili da će u narednim mjesecima (ne otkrivaju točno kada) upriličiti predstavljanje novog SUV-a srednje veličine, temeljenog na modularnoj platformi e-TNGA za električna vozila.

Javnosti su za sada spremni otkriti tek siluetu koju možete vidjeti uz ovu vijest. Na temelju te ilustracije ne možemo zaključiti mnogo. Spominje se da bi novi B-SUV trebao biti otprilike velik kao postojeći RAV4, a izgledom bi mogao pomalo podsjećati na model C-HR.

Toyota inače planira do 2025. godine proizvoditi 5,5 milijuna električnih vozila godišnje, a u planu im je izbaciti čak 60 različitih modela pogonjenih (barem djelomično) strujom, što uključuje obične i plug-in hibride, te potpuno električne modele s baterijama ili vodikovim gorivnim ćelijama.

YouTube MP3 - Hotmail
1