Toyota priprema 100% električni SUV namijenjen EU tržištu

Toyota priprema 100% električni SUV namijenjen EU tržištu

Toyota, inače pionir u proizvodnji hibridnih automobila, još uvijek nije pod osnovnom markom proizvela potpuno električni baterijski model. Međutim, to će se uskoro promijeniti jer bi u narednih nekoliko mjeseci trebao biti predstavljen novi SUV srednje veličine posebno prilagođen europskim kupcima

Da su SUV-ovi iznimno popularni u Europi više nije nikakva novost. Na krilima te popularnosti, ali i sve većoj potražnji za električne modele, javlja se sve više električnih crossovera, a u taj bi vlak uskoro trebala uskočiti i Toyota. Japanski proizvođač pionir je u proizvodnji hibridnih vozila, već godinama u ponudi ima Mirai s vodikovim ćelijama te Lexus UX300e – no, niti jedan automobil do sada nije imao potpuno električni pogon, baterije, i Toyotinu značku.

Europskim kupcima uskoro bi upravo to moglo biti predstavljeno. Iz Toyote su najavili da će u narednim mjesecima (ne otkrivaju točno kada) upriličiti predstavljanje novog SUV-a srednje veličine, temeljenog na modularnoj platformi e-TNGA za električna vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Javnosti su za sada spremni otkriti tek siluetu koju možete vidjeti uz ovu vijest. Na temelju te ilustracije ne možemo zaključiti mnogo. Spominje se da bi novi B-SUV trebao biti otprilike velik kao postojeći RAV4, a izgledom bi mogao pomalo podsjećati na model C-HR.

Toyota inače planira do 2025. godine proizvoditi 5,5 milijuna električnih vozila godišnje, a u planu im je izbaciti čak 60 različitih modela pogonjenih (barem djelomično) strujom, što uključuje obične i plug-in hibride, te potpuno električne modele s baterijama ili vodikovim gorivnim ćelijama.

Podijeli:
1