Toyota pažnju molim – ovako bi trebao izgledati novi MR2

Toyota pažnju molim – ovako bi trebao izgledati novi MR2

Zaljubljenici u automobila s ponešto dara i znanja često izrađuju rendere automobila iz svojih snova, a tu i tamo se pojave i oni o kojima uistinu vrijedi izvijestiti. Takvo je i djelo Ese Mustonena koji je zamislio i potom kompjuterski stvorio svoju viziju moderne Toyote MR2, a riječ je o uistinu predivnom sportskom automobilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mustonenova Toyota MR2 ima sve ono što bi jedan sportski automobil iz bliske budućnosti trebao imati, atraktivnog je i agresivnog dizajna, dinamičnih i elegantnih linija, upečatljivog prednjeg i stražnjeg kraja, a tu je i nekoliko prepoznatljivih toyotinih obiteljskih značajki. Točnije, mogu se prepooznati elementi nove Corolle te buduće Supre čija će se premijera održati početkom sljedeće godine u Detroitu.

Mustonen je za svoj rad vjerojatno bio potaknut glasinama o revitalizaciji modela MR2, kao trećeg i cjenovno najpristupačnijeg toyotinog sportskog automobila koji bi se u ponudi smjestio ispod modela Supra i GT86. Podsjetimo, posljednje glasine upućuju da će Toyota ovaj model razviti u suradnji sa Subaruom.

Ipak, za sada nema nikakvih službenih potvrda da se Toyota sprema na revitalizaciju modela MR2 pa stoga nema ni nikakvih službenih informacija o pogonskom sklopu i drugim karakteristikama. Glasine upućuju na nekoliko mogućnosti, a jedna od njih je i da će ovaj automobil pokretati hibridni pogonski sklop.

Podijeli:
1