Toyota patentirala rješenje za hvatanje malih predmeta koji padnu između sjedala

Toyota patentirala rješenje za hvatanje malih predmeta koji padnu između sjedala

Auto proizvođači stalno patentiraju zanimljive ideje svojih stručnjaka, a posebno je zanimljivo rješenje koje dolazi iz Toyote i koje bi moglo riješiti problem s kojim se gotovo svakodnevno susreću tisuće i tisuće vozača i putnika širom svijeta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, u Toyoti su osmisli jednostavan sustav hvatanja malih predmeta koji padnu ispod sjedala bilo s vanjske, a još gore s unutrašnje strane između sjedala i središnje konzole. Konkretnije, Toyota je pri američkom patentnom uredu registrirala sustav jednostavnog naziva “under seat capture device”.

Ukratko, ispod sjedala, odnosno ispod prostora između sjedala i vrata te s druge strane između sjedala i konzole se nalazi nakošeni dio koji će omogućiti da sitniš, mobitel, ključevi i ostali slični manji predmeti jednostavno skliznuti u spremnik ispod sjedala kojem vlasnik može pristupiti s prednje ili stražnje strane prednjih sjedala.

U Toyoti su ustvari osmislili nekoliko različitih rješenja ovog sustava, a jedan od njih čak predviđa da sustav sam osjeti da je neki predmet upao u prostor između sjedala te da ga sam automatski “izbaci” pod noge vozača ili suvozača.

Za sada nije poznato planira li Toyota uvrstiti ovo rješenje u svoja serijska vozila i, ako da, kada bi se to moglo dogoditi.

Podijeli:
1