Toyota objavila novi teaser modela Supra

Toyota objavila novi teaser modela Supra

Toyota je tijekom prošlog tjedna uz objavu teasera potvrdila kako će nova Supra nastupiti na ovogodišnjem festivalu brzine u britanskom Goodwoodu, no nismo saznali je li riječ o premijeri konačnog produkcijskog modela. Sada je objavljen novi teaser te je potvrđeno da će se raditi o pretprodukcijskom modelu.

Drugim riječima, Toyota još uvijek nije spremna predstaviti konačni serijski model, no za vjerovati je da taj automobil neće značajnije, ako će se uopće i razlikovati od modela iz Goodwooda. Naime, model koji će biti predstavljen je upravo ovaj na priloženim teaserima, odnosno sa zaštitnim naljepnicama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, novi teaser nam detaljnije otkriva stražnji kraj ovog vozila, a potvrđeno je i da će ga pokretati sprijeda smješteni redni 6-cilindrični motori. Kao što se otprije pretpostavlja trebalo bi se raditi o BMW-ovim 3,0-litrenim pogonskim strojevima snage oko 335 KS i najvećeg okretnog momenta oko 500 Nm, a to bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 4,5 sekundi. U ponudi bi se trebala naći i tzv. ulazna verzija sa 4-cilindričnim 2,0-litrenim turbo motorom snage oko 250 KS.

Prodaja Supre će započeti u prvoj polovici sljedeće godine, a nešto kasnije će postati dostupna i već potvrđena perfromance, odnosno GRMN izvedba.

Podijeli:
1