Toyota objavila novi teaser modela Supra

Toyota objavila novi teaser modela Supra

Toyota je tijekom prošlog tjedna uz objavu teasera potvrdila kako će nova Supra nastupiti na ovogodišnjem festivalu brzine u britanskom Goodwoodu, no nismo saznali je li riječ o premijeri konačnog produkcijskog modela. Sada je objavljen novi teaser te je potvrđeno da će se raditi o pretprodukcijskom modelu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, Toyota još uvijek nije spremna predstaviti konačni serijski model, no za vjerovati je da taj automobil neće značajnije, ako će se uopće i razlikovati od modela iz Goodwooda. Naime, model koji će biti predstavljen je upravo ovaj na priloženim teaserima, odnosno sa zaštitnim naljepnicama.

Nadalje, novi teaser nam detaljnije otkriva stražnji kraj ovog vozila, a potvrđeno je i da će ga pokretati sprijeda smješteni redni 6-cilindrični motori. Kao što se otprije pretpostavlja trebalo bi se raditi o BMW-ovim 3,0-litrenim pogonskim strojevima snage oko 335 KS i najvećeg okretnog momenta oko 500 Nm, a to bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 4,5 sekundi. U ponudi bi se trebala naći i tzv. ulazna verzija sa 4-cilindričnim 2,0-litrenim turbo motorom snage oko 250 KS.

Prodaja Supre će započeti u prvoj polovici sljedeće godine, a nešto kasnije će postati dostupna i već potvrđena perfromance, odnosno GRMN izvedba.

Podijeli:
1