Toyota – nasljednik Avensisa pod velikim upitnikom

Toyota – nasljednik Avensisa pod velikim upitnikom

Prema navodima britanskog Autocara u Toyoti se dvoume oko lansiranja sljedeće generacije limuzine D segmenta, odnosno nasljednika trenutnog Avensisa. Koliko je poznato prije otprilike godinu dana primijećeni su testni primjerci tog vozila i to je bio pozitivan znak da će novi Avensis stići na tržišta, no čini se kako konačna odluka još uvijek nije donijeta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Glasnogovornik toyotine europske podružnice je izjavio kako se “nadzire situacija u D segmentu koji trenutno bilježi daljnji pad popularnosti.” Toyota je tijekom prošle godine u Europi prodala samo 25.319 primjeraka Avensisa što je pad od 28% u odnosu na 2016. te poprilično manje do vodećeg modela u segmentu Volkswagenovog Passata koji je dosegao brojku od 183.288 prodanih jedinica.

Slično je rekao i toyotin europski šef Johan van Zyl koji je potvrdio da “odluka još uvijek nije donijeta” te da je četvrta generacija “pod upitnikom.” Stoga u Toyoti razmišljaju isplati li se ulagati u novu limuzinu D segmenta ili “napraviti nešto drugo.”

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1