Toyota namjerava revitalizirati model MR2?

Toyota namjerava revitalizirati model MR2?

Prije nešto više od jedanaest godina Toyota je prestala s proizvodnjom modela MR2. Podsjetimo, radilo se o malom sportskom automobilu sa središnje smještenim motorom i pogonom na stražnje kotače. Drugim riječima, zabavnom vozilu namijenjenom prvenstveno za uživanje u vožnji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tada je Toyota nudila tri osnovna sportska modela, odnosno pored MR2 kupcima je bila dostupan Supra i Celica. Supra će se uskoro vratiti na tržište, a umjesto Celice sada je dostupan GT86. Ovom dvojcu bi se prema posljednjim informacijama mogao pridružiti i revitalizirani MR2.

Prema navodima Autocara, koji se poziva na toyotinog europskog šefa za prodaju i marketing Matta Harrisona, u Toyoti ozbiljno razmatraju mogućnost takvog poteza. Točnije, u Toyoti trenutno analiziraju mogućnost razvoja i proizvodnje novog kompaktnog roadstera koji bi se na tržištu mogao pojaviti prije sredine sljedećeg desetljeća.

Prije davanja zelenog svjetla u Toyoti se moraju odlučiti na pristup ovom projektu. Naime, GT86 je razvijen u suradnji sa Subaruom (BRZ), a novu Supru s BMW-om (Z4). Stoga je sasvim moguće kako će potencijalni novi toyotin sportski automobil također imati bliskog rođaka, s kojim će dijeliti platformu, pod značkom nekog drugog svjetskog proizvođača.

Pogonski sklop bi navodno trebao svakako biti jedinstven, odnosno isključivo toyotin. Najveća šansa je da će se raditi o hibridnom (benzin-struja) pogonu, a nešto manje vjerojatna je isključivo benzinska ili isključivo električna izvedba, no ni njih ne treba isključiti.

Podijeli:
1