Toyota najavila Yaris Gazoo

Toyota najavila Yaris Gazoo

Toyota je objavila teaser sportski nastrojene izvedbe modela Yaris koja će biti inspirirana WRC verzijom ovog automobila. Točnije, prema službenom priopćenju ovaj je automobil “razvijen upotrebom iskustva stečenog u pripremama povratka u WRC”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nema nikakvih drugih podataka o ovom vozilu, no svakako će se raditi o modelu s benzinskim turbo motorom, no snaga i obujam istog nisu poznati. Vjeruje se kako bi se moglo raditi o 4-cilindričnom 1,6-litrenom turbo pogonskom stroju snage od oko 200 KS. Konkurenciju bi mu tako trebali predstavljati automobili poput Peugeota 208 GTi, Ford Fieste ST i sl.

Od standardne će se izvedbe, pored snažnijeg motora, Yaris Gazoo razlikovati doradama ovjesa, upravljača i kočnica, a vizualno će najveću razliku činiti agresivniji aero paket te vjerojatno i neki drugi sportski ukrasi.

Dodajmo i kako će dotični model vrlo vjerojatno nositi oznaku Gazoo, a riječ je o nazivu toyotinog performance pod-branda, prema uzoru na mercedesov AMG, BMW-om M odjel i slične marke drugih proizvođača. Drugim riječima, toyotin sportski odjel Gazoo Racing bi trebao proširiti svoju ponudu prema cestovnim modelima, a isti trenutno prodaje dorađene toyotine modele u Japanu i zadužen je za aktivnosti ovog proizvođača u WRC-u, WEC-u i drugim kategorijama natjecanja.

Na kraju recimo i kako se Toyota odlučila vratiti WRC-u s Yarisom kojeg možete vidjeti na priloženim slikama, a kojeg će pokretati 1,6-litreni turbo snage od 380 KS i s pogonom na sva četiri kotača.

Podijeli:
1