Toyota najavila novi RAV4

Toyota najavila novi RAV4

Toyota je objavila prvi teaser nove generacije svog popularnog SUV-a, modela RAV4, koja će premijeru imati kasnije ovog mjeseca na auto salonu u New Yorku. Točnije, japanski će proizvođač petu generaciju ovog automobila predstaviti 28. ožujka, a u prodaji bi se trebao naći u drugoj polovici ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

RAV4 je globalno jedan od najprodavanijih i neprepoznatljivijih toyotinih automobila pa je za očekivati kako su se Japanci posebno potrudili i oko nove generacije koja bi trebala preuzeti mnoge značajke vanjskog i unutrašnjeg dizajna s recentnijih noviteta ovog proizvođača.

Nadalje, novi RAV4 će se temeljiti na modularnoj platformi TNGA (Toyota New Global Architecture), a njena upotreba će dovesti do smanjenja mase što će se pozitivno odraziti na agilnost automobila i općenito njegovu ekonomičnosti. Također, kupci mogu očekivati bogatiju opremu, a poseban naglasak će biti onaj na sigurnosti i naprednijem infotainmentu.

Osnovu motorizacije će činiti 4-cilindrični motori, a kako i priliči toyotinim modelima bit će ponuđena i barem jedna hibridna izvedba, no vjerojatnije je da će ih biti barem dvije, kao što je slučaj s novim Aurisom.

Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1