Toyota Land Cruiser Se samo na struju, stiže najranije 2026.

Toyota Land Cruiser Se samo na struju, stiže najranije 2026.

Ako je suditi prema konceptu, upravo predstavljenom iz Toyote, nakon pete generacije klasičnog Land Cruisera mogli bismo vidjeti potpuno električni Land Cruiser Se, sasvim drugačije izvedbe

Toyota je ovoga ljeta javnosti predstavila petu generaciju Land Cruisera, moćnog terenskog i gradskog vozila, koji je njezina perjanica već više od 70 godina. No, jedan novi Land Cruiser im u budućnosti očito neće biti dovoljan, pa su osmislili još jedan – ovoga puta u električnom izdanju i prilično drugačijeg karaktera.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koncept nazvan Land Cruiser Se predstavlja radikalni odmak od ljetos prikazane pete generacije. Osim što će biti značajno modernijeg izgleda, više u skladu s njihovom linijom Beyond Zero (bZ), neće biti izrađen na klasičnoj terenskoj platformi “body on frame” već će imati “unibody” konstrukciju, svojstvenu cestovnim vozilima. Pogon će mu biti potpuno električni, za razliku od benzinskog i blago hibridnoga, a imat će također tri reda sjedala, robusnu vanjštinu i pogon 4×4.

Iz Toyote kažu da će koncept prikazati na nadolazećem sajmu automobila u Tokiju, a više tehničkih detalja o njemu ne otkrivaju. Moguće je da ih za sada niti sami ne znaju, jer bi se Land Cruiser Se mogao na cestama pojaviti najranije 2026. godine. Do tada se u japanskoj kompaniji nadaju dovršiti razvoj kompaktnijih baterija veće energetske gustoće, koje bi ovom velikom terencu mogle omogućiti i do 1.000 kilometara vožnje s jednim punjenjem.

Doznaju se i planirane dimenzije električnog Land Cruisera: dužina 5.150 mm, širina 1.990 mm te visina 1.705 mm, uz međuosovinski razmak od 3.050 mm – bit će, dakle, još veći od najavljene pete generacije.

YouTube MP3 - Hotmail
1