Toyota i Subaru zajedno razvijaju novu EV platformu

Toyota i Subaru zajedno razvijaju novu EV platformu

Dva japanska proizvođača su odlučila sklopiti sporazum prema kojem će zajedničkim snagama razviti novu platformu za električne modele. Radit će se platformi koja će biti namijenjena baterijskim električnim vozilima (BEV) od srednje veličine pa na više, a ponuda temeljena na njoj će uključivati i SUV-ove.

Jedno od prvih vozila koje će se na njoj temeljiti će biti SUV C segmenta koji će se prodavati pod značkom jedne i druge marke. Nakon toga se mogu očekivati i drugi modeli C i D segmenta, limuzine i SUV-ovi.

Toyota bi ovom partnerstvu trebala prvenstveno doprinijeti svojim znanjem i iskustvom kada je riječ o električnim pogonskim sklopovima, a Subaru će biti glavni kada je riječ o pogonima na sva četiri kotača. Cilj partnerstva je smanjiti troškove razvoja i proizvodnje, ubrzati razvoj električno pokretanih vozila te u konačnici kupcima ponuditi kvalitetan proizvod po prihvatljivoj cijeni. Dakako, u svemu tome nešto i zaraditi.

Konkretnijih podataka o ovim novitetima i samom pogonu za sada nema pa ne znamo ni kada ovi partneri namjeravaju komercijalizirati novu platformu. Na kraju podsjetimo kako je iz Toyote ranije stigla najava da će tijekom 2021. lansirati svoje prvo europsko električno vozilo. O kojem će se automobilu raditi nije poznato.

Podijeli:
1