Toyota GR Supra Jarama Racetrack – punokrvni sportaš za odabrane

Toyota GR Supra Jarama Racetrack – punokrvni sportaš za odabrane

Posebna izvedba Toyotine GR Supre coupe ograničena je na samo 90 automobila u Europi. Nova izvedba Jarama Racetrack nudi jedinstvene dizajnerske elemente i vrhunske karakteristike

Iz Toyote su najavili kako će posebnu novu izvedbu svojeg punokrvnog sportskog modela GR Supre, u Europi početi prodavati tijekom ovoga mjeseca, ali da će broj primjeraka na našem kontinentu biti ograničen na tek 90 komada. GR Supra u izvedbi Jarama Racetrack nudi jedinstvene dizajnerske elemente i visoke performanse, nadograđujući temeljnu privlačnost GR Supre kao sportskog automobila u najčišćem obliku.

GR Supra Jarama Racetrack nosi ime slavne španjolske trkaće staze na kojoj su svjetski mediji prvi put imali priliku voziti GR Supru, a s izvornim coupeom dijeli i 3-litarski, redni, šesterocilindarski motor s turbopunjačem od 340 KS. Toyotina oznaka “GR” znači da je u razvoj automobila izravno bio uključen Toyota Gazoo Racing.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Luksuzni sportaš

Vizualno se ova inačica izdvaja jedinstvenom plavom bojom Horizon, kojoj je nasuprot postavljena mat crna površina kovanih alu naplataka od 19“ i vidljive crvene kočione čeljusti. U putničkoj kabini, poseban status ovog automobila je naznačen umetkom od karbonskih vlakana na armaturnoj ploči na kojem se nalazi proizvodni broj, obrisi trkaće staze Jarama te logotip marke. Presvlake u unutrašnjosti su izvedene od crne Alcantare s plavim šavovima, a sjedala imaju električno namještanje, memoriju položaja, kao i grijanje.

Kad je riječ o performansama i upravljivosti, Toyota ističe uravnoteženo podvozje i tzv. “zlatni omjer” između širokog traga kotača i kratkog osovinskog razmaka. Nisko težište, lagana i vrlo kruta karoserija i aerodinamički učinkovit oblik, sveukupno daju automobilu okretnost i stabilnosti. Drugi dodaci uključuju prilagodljivi ovjes, aktivni diferencijal, sportski ugođeno upravljanje i kočenje sportskim kočnicama marke Brembo.

Turbomotor je združen sa sportskim automatskim mjenjačem s osam brzina. Uz korištenje sustava za kontrolu pokretanja, ubrzanje 0-100 km/h traje svega 4,3 sekunde.

Specifikacija opreme za izvedbu Jarama Racetrack uključuje satelitsku navigaciju s 3D prikazom karte, integraciju pametnog telefona (putem Apple CarPlay i Android Auto), pristup internetskim uslugama kroz Supra Connect te audio sustav s 10 zvučnika. Funkcijama multimedije se upravlja putem TFT dodirnog zaslona od 8,8“ ili glasovnim naredbama.

Najavljenih 90 primjeraka GR Supre u izvedbi Jarama Racetrack na odabrana tržišta Europe stići će tijekom ovog mjeseca, a točni datumi početka prodaje ovisit će o pojedinom tržištu.

Podijeli:
1