Toyota GR Supra Jarama Racetrack – punokrvni sportaš za odabrane

Toyota GR Supra Jarama Racetrack – punokrvni sportaš za odabrane

Posebna izvedba Toyotine GR Supre coupe ograničena je na samo 90 automobila u Europi. Nova izvedba Jarama Racetrack nudi jedinstvene dizajnerske elemente i vrhunske karakteristike

Iz Toyote su najavili kako će posebnu novu izvedbu svojeg punokrvnog sportskog modela GR Supre, u Europi početi prodavati tijekom ovoga mjeseca, ali da će broj primjeraka na našem kontinentu biti ograničen na tek 90 komada. GR Supra u izvedbi Jarama Racetrack nudi jedinstvene dizajnerske elemente i visoke performanse, nadograđujući temeljnu privlačnost GR Supre kao sportskog automobila u najčišćem obliku.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

GR Supra Jarama Racetrack nosi ime slavne španjolske trkaće staze na kojoj su svjetski mediji prvi put imali priliku voziti GR Supru, a s izvornim coupeom dijeli i 3-litarski, redni, šesterocilindarski motor s turbopunjačem od 340 KS. Toyotina oznaka “GR” znači da je u razvoj automobila izravno bio uključen Toyota Gazoo Racing.

Luksuzni sportaš

Vizualno se ova inačica izdvaja jedinstvenom plavom bojom Horizon, kojoj je nasuprot postavljena mat crna površina kovanih alu naplataka od 19“ i vidljive crvene kočione čeljusti. U putničkoj kabini, poseban status ovog automobila je naznačen umetkom od karbonskih vlakana na armaturnoj ploči na kojem se nalazi proizvodni broj, obrisi trkaće staze Jarama te logotip marke. Presvlake u unutrašnjosti su izvedene od crne Alcantare s plavim šavovima, a sjedala imaju električno namještanje, memoriju položaja, kao i grijanje.

Kad je riječ o performansama i upravljivosti, Toyota ističe uravnoteženo podvozje i tzv. “zlatni omjer” između širokog traga kotača i kratkog osovinskog razmaka. Nisko težište, lagana i vrlo kruta karoserija i aerodinamički učinkovit oblik, sveukupno daju automobilu okretnost i stabilnosti. Drugi dodaci uključuju prilagodljivi ovjes, aktivni diferencijal, sportski ugođeno upravljanje i kočenje sportskim kočnicama marke Brembo.

Turbomotor je združen sa sportskim automatskim mjenjačem s osam brzina. Uz korištenje sustava za kontrolu pokretanja, ubrzanje 0-100 km/h traje svega 4,3 sekunde.

Specifikacija opreme za izvedbu Jarama Racetrack uključuje satelitsku navigaciju s 3D prikazom karte, integraciju pametnog telefona (putem Apple CarPlay i Android Auto), pristup internetskim uslugama kroz Supra Connect te audio sustav s 10 zvučnika. Funkcijama multimedije se upravlja putem TFT dodirnog zaslona od 8,8“ ili glasovnim naredbama.

Najavljenih 90 primjeraka GR Supre u izvedbi Jarama Racetrack na odabrana tržišta Europe stići će tijekom ovog mjeseca, a točni datumi početka prodaje ovisit će o pojedinom tržištu.

Podijeli:
1