Toyota GR Super Sport – koncept s 1000 KS

Toyota GR Super Sport – koncept s 1000 KS

Mercedes-AMG ima Project One, a Red Bull Racing i Aston Martin model Valkyrie. Ovi proizvođači s F1 iskustvom su svoje znanje i stručnost odlučili pretočiti u cestovne automobile. Sada je Toyota potvrdila kako planira sličan potez. Naime, Japanci će se poslužiti znanjem iz WEC-a (World Endurance Championship).

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Toyota je razvila konceptni model GR Super Sport koji bi prema službenim navodima trebao poslužiti kao najava za produkcijski hibridni superautomobil inspiriran LMP1 modelima, kako dizajnom, tako i tehničkim rješenjima. Štoviše Japanci potvrđuju kako ovaj model koristi gotovo identične glavne komponente kao model TS050 Hybrid.

Srce ovog vozila čini 2,4-litreni bi-turbo V6 koji je dio hibridnog pogonskog sklopa kombinirane snage od 735 kW, odnosno 1000 KS. Vanjski dizajn je u potpunosti podređen poboljšanim aerodinamičkim sposobnostima. Unutrašnjost za sada nije predstavljena.

Kada bi se na tržištu mogla pojaviti produkcijska verzija GR Super Sporta za sada nije poznato, no u Toyoti su čini se odlučni da do toga svakako dođe.

Podijeli:
1