Toyota GR Super Sport – koncept s 1000 KS

Toyota GR Super Sport – koncept s 1000 KS

Mercedes-AMG ima Project One, a Red Bull Racing i Aston Martin model Valkyrie. Ovi proizvođači s F1 iskustvom su svoje znanje i stručnost odlučili pretočiti u cestovne automobile. Sada je Toyota potvrdila kako planira sličan potez. Naime, Japanci će se poslužiti znanjem iz WEC-a (World Endurance Championship).

Konkretnije, Toyota je razvila konceptni model GR Super Sport koji bi prema službenim navodima trebao poslužiti kao najava za produkcijski hibridni superautomobil inspiriran LMP1 modelima, kako dizajnom, tako i tehničkim rješenjima. Štoviše Japanci potvrđuju kako ovaj model koristi gotovo identične glavne komponente kao model TS050 Hybrid.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Srce ovog vozila čini 2,4-litreni bi-turbo V6 koji je dio hibridnog pogonskog sklopa kombinirane snage od 735 kW, odnosno 1000 KS. Vanjski dizajn je u potpunosti podređen poboljšanim aerodinamičkim sposobnostima. Unutrašnjost za sada nije predstavljena.

Kada bi se na tržištu mogla pojaviti produkcijska verzija GR Super Sporta za sada nije poznato, no u Toyoti su čini se odlučni da do toga svakako dođe.

Podijeli:
1