Toyota Croatia za djecu, školarce, oboljele od raka…

Toyota Croatia za djecu, školarce, oboljele od raka…

Posljednja akcija odnosila se na darove za djecu u Klaićevoj, u sklopu humanitarne akcije Želim ti osmijeh, u koju su se uključili i poznati sportaši

U gomili vijesti oko novih modela, tehnologija i financijskih rezultata valja dati prostora i onima koji misle i druge. Na one kojima je svaka pomoć uvijek dobrodošla. Poznato je kako je Toyota Croatia tvrtka koja već godina ima sluha za brojna humanitarna djelovanja, a kako bi na neki način dala i svoj doprinos zajednici u kojoj djeluje. Ove su godine ‘djelovali’ na mnogim poljima, a spomenut ćemo neka bitna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Posljednja akcija u koju su se uključila je humanitarna akcija Djeca Hrvatske za djecu Klaićeve – Želim ti osmijeh. U sklopu akcije, za mališane iz Klinike za dječje bolesti Zagreb pripremljeni su prigodni darovi, kako bi donijeli barem dašak blagdana, veselja i dobrih želja. Osim darova, maleni pacijenti iz Klaićeve bolnice dobili su crteže u kojima su im brojna djeca diljem poslala svoje želje za blagdane i brzo ozdravljenje.

Podrška sportaša

Ovoj lijepoj blagdanskoj priči odazvali su se i Hrvatski olimpijski odbor te Hrvatski paraolimpijski odbor, čiji je Toyota globalni partner za mobilnost. Zbog toga su sv. Nikoli u dijeljenju darova djeci u bolnici pomogli proslavljeni sportaši: stolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić (brončana medalja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju), paraplivač Kristijan Vincetić, gimnastičar Tin Srbić (srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju) i automobilist te prvak Hrvatske u reliju Juraj Šebalj.

Toyota Croatia i mreža ovlaštenih Toyota partnera u Hrvatskoj ove su godine uručili i donaciju Srednjoj školi Topusko. Podrška u obliku novčanih sredstava i informatičke opreme uručena je u skladu s društveno odgovornim poslovanjem i Toyotinom globalnom inicijativom Beyond Zero čiji je cilj graditi održivi svijet u kojem nema ograničenja u slobodi kretanja, nema prepreka i nitko nije isključen.

Srednja škola Topusko je strukovna škola u kojoj se obrazuju učenici za zanimanja fizioterapeutski tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, kuhar, konobar, slastičar, instalater kućnih instalacija i automehaničar. Školu trenutno pohađa 225 učenika iz svih dijelova Sisačko-moslavačke županije te dijelova Karlovačke i Zagrebačke županije, a veliki broj učenika dolazi iz potresom pogođenih područja.

Bolja mobilnost

Isto tako, Toyota Croatia ove je godine podržala i rad udruge Nismo same. Cilj Udruge je pružanje edukacije i podrške oboljelima od raka (posebno kod žena) i njihovim obiteljima te podizanje svijesti o važnosti prevencije. Također, rade na poboljšanju kvalitete i dostupnosti liječenja, bez obzira na socijalni status oboljelih.

Udruga je osnovana 2017. godine. U javnosti je najpoznatija po projektu prijevoza žena na kemoterapiju pod nazivom Nisi sama – ideš s nama. Projekt je nastao na osnovi istraživanja koje je pokazalo da svaka četvrta žena koja se liječi od raka nema riješeno pitanje prijevoza na kemoterapiju. Od 2018. do danas udruga je bila potpora za 650 žena te im je osigurala više od 19000 vožnji.

Toyota Croatia podršku udruzi dala je u realizaciji novog projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama. Projekt se temelji na organizaciji ‘zdravih kava’ u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru Udruge. Kroz različite aktivnosti cilj je pružiti podršku prvenstveno novooboljelim ženama iz manjih sredina koje nemaju lagan pristup zdravstvenim i drugim ustanovama. Njima će udruga Nismo same omogućiti da u opuštenoj atmosferi liječnicima, psiholozima, socijalnim radnicima, i drugim stručnjacima, bez srama postave sva ona pitanja koja ih muče vezano uz dijagnozu i suživot s rakom. Toyota Croatia osigurala prijevoz članica udruge i liječnika te drugih stručnjaka, osiguravajući tako mobilnost i dostupnost, bez obzira na ograničenja.

YouTube MP3 - Hotmail
1