Toyota Corolla Touring Sports stiže u Pariz

Toyota Corolla Touring Sports stiže u Pariz

Toyota je sukladno prethodnoj najavi objavila prve fotografije i podatke karavanske, odnosno Touring Sports izvedbe nove generacije Corolle. Samo kratko da podsjetimo ako netko još nije čuo, ime Corolla se vraća u Europu, a nikad baš posebno prihvaćeni Auris ide u povijest. Corolla Touring Sports je dakle praktičnija izvedba automobila koji je u ožujku predstavljen u Ženevi, a obje izvedbe bi se uskoro trebale pojaviti na europskim tržištima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Karavanski model je, prema tvrdnjama proizvođača, razvijen “od nule” na temelju platforme TNGA, a ne samo produljeni hatchback. Nadalje, Touring Sports ima međuosovinski razmak duljine 2700 mm, što je dakako rezultiralo i produljenim krovom, a proizvođač tvrdi kako će svojim putnicima ponuditi najbolju ponudu prostora za noge u segmentu. Također, treba istaknuti zapreminu prtljažnika od 600 dm3.

Motorizacija će biti prenijeta iz standardnog modela s petorim vratima, odnosno kupcima će biti ponuđeni samo jedan benzinac, odnosno 1.2 turbo snage 86 kW (117 KS) te dva hibridna pogonska sklopa, odnosno jedan s 1,8 motorom snage 91 kW (124 KS) te 2.0 snage 134 kW (182 KS). Dizelaša u ponudi ne bi trebalo biti.

Hatchback i karavan će dijeliti opremu, paletu boja, mogućnost naručivanja dvobojne karoserije i sl. Više će biti poznato bliže pariškoj premijeri.

Podijeli:
1