Toyota Corolla Sedan uskoro i u verziji GR Sport

Toyota Corolla Sedan uskoro i u verziji GR Sport

Uz Hatchback – izvedbu s pet vrata, te Touring Sports – karavan, sada i Corolla Sedan ima verziju GR Sport s dinamičnim dizajnerskim detaljima iznutra i izvana

Iz Toyote su službeno najavili kako će model Toyota Corolla Sedan od sljedeće godine dobiti i atraktivniju, sportsku inačicu, GR Sport, koja će se pridružiti postojećoj paleti. Izgledom nadahnutim Toyotinim modelima GR koji sasvim jasno pružaju performanse te noseći boje TOYOTA GAZOO Racinga, oprema GR Sport donosi mladenački i dinamičniji izgled prepoznatljivoj limuzinskoj izvedbi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova limuzina će ujedno biti i prvi Toyotin model iz serije GR Sport u ponudi na istočnoeuropskim tržištima.

Crni detalji izvana i iznutra

Vizualni detalji imaju zadatak ovo vozilo učiniti privlačnijim mlađim kupcima. Krom ustupa mjesto sjajnim crnim detaljima izvana, uključujući masku hladnjaka, poklopce vanjskih retrovizora, srednje stupove i bočne letvice koje naglašavaju nizak stav automobila. Tu je i crna letvica koja čini uočljivi okvir u obliku slova C u kutovima prednjeg branika, pojačavajući osjećaj širokog stava automobila.

Aluminijski naplatci su crni s kontrastnim sjajem koji daje završna strojna obrada prema vrhovima krakova, a tu je i crveni GR prsten oko središnjeg poklopca. Na raspolaganju su dvije različite izvedbe naplataka s 10 krakova – 17“ koja se ugrađuje standardno te 18“ koja je dostupna kao opcija.

Dinamičan karakter se očituje i u integriranom spojleru poklopca prtljažnika u boji karoserije, uz ponovno crnu stražnju letvicu iznad registarske pločice.

Siva boja Dynamic je nova posebna boja za izvedbu GR SPORT, jedna od osam boja na raspolaganju. Sedam od njih, uključujući sivu Dynamic, je moguće kombinirati s crnim krovom što čini prvu dvobojnu izvedbu za Corolla Sedan.

Dinamično okruženje kabine naglašeno je crnom oblogom stropa, obručem upravljača presvučenim perforiranom kožom te prednjim letvicama praga od četkanog aluminija koje nose logo GR. Sportska prednja sjedala dobro drže tijelo, zahvaljujući bočnim osloncima i integriranim naslonima za glavu. Presvlake sjedala su u kombinaciji crne tkanine i visokokvalitetne umjetne kože, s kontrastnim vertikalnim šavovima u bijeloj i crnoj boji, u skladu s bojama TOYOTA GAZOO Racinga. Ista kombinacija boja je primijenjena i na stražnjoj klupi.

Novi model će biti dostupan – ovisno o tržištu – s novim 1,8-litarskim hibridnim ili 1,6-litarskim benzinskim motorom. Prodaja će započeti, opet ovisno o tržištu, od siječnja 2021.

1