Toyota Corolla i u limuzinskom izdanju

Toyota Corolla i u limuzinskom izdanju

Ponovimo. Nova generacija toyotinog kompaktnog modela će globalno ponovno nositi naziv Corolla, do sada su već predstavljene hatchback i karavanska izvedba, a za potpuno popunjavanje karoserijske ponude preostalo je još samo predstaviti limuzinu. Upravo je to Toyota napravila predstavljanjem ovog modela u kineskom Guangzhou na tamošnjem auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, japanski je proizvođač predstavio dvije verzije ovog automobila. Prva je sportski nastrojena Corolla Sporty, a druga high-end izvedba Prestige. Trenutno nije poznato hoće li se obje pojaviti u Europi.

Dakako, limuzinski se model izravno temelji na hatchbacku, odnosno na platformi TNGA (Toyota New Global Architecture). S vizualne strane limuzinska Corolla je nešto agresivnija u odnosu na svog prethodnika, posebice sprijeda. Stražnji kraj je nešto konzervativniji u odnosu na hatchback. Unutrašnjost je više-manje u potpunosti prenijeta iz hatchbacka, a o opremi europske izvedbe za sada još uvijek nema službenih podataka.

Dimenzije ovog noviteta iznose 4640 x 1780 x 1435 mm, dok mu je međuosovinski razmak dugačak 2700 mm. Dakle, ukupna duljina minimalno smanjena, međuosovinski razmak se nije mijenjao, no prošireni su tragovi kotača, skraćen je prednji i produljen stražnji prevjes. Od ostalih tehničkih detalja u Toyoti naglašavaju dotjerani McPherson sprijeda i novi multi-link stražnji ovjes koji će dodatno unaprijediti vozna svojstva ovog automobila te povećati razinu komfora i sigurnosti.

Motorizaciju će činiti nekoliko benzinskih te hibridnih izvedbi, a njihova dostupnost će se razlikovati od tržišta do tržišta. U pravilu pogona pogonskih sklopova će biti prenijeta iz hatchbacka, a za Europu to vjerojatno znači 1.2 turbo snage 86 kW (117 KS) te dva hibridna pogonska sklopa, odnosno jedan s 1,8 motorom snage 91 kW (124 KS) te 2.0 snage 134 kW (182 KS). Dizelaša u ponudi ne bi trebalo biti, a uz ručni će biti dostupan i CVT mjenjač.

Prodaja nove Corolle u limuzinskom izdanju će na europskim tržištima krenuti u prvoj polovici sljedeće godine, a više o europskoj izvedbi, cijenama i sl. ćemo doznati bliže početku prodaje.

Podijeli:
1