Toyota Camry zamjenjuje Avensis

Toyota Camry zamjenjuje Avensis

Prema posljednjim saznanjima nakon skoro 15 godina odsustva s europskih tržišta Toyota Starom kontinentu ponovno namjerava ponuditi model Camry te na taj način popuniti prazninu u ponudi uzrokovanu odlaskom modela Avensis.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Osma generacija modela Camry je već u prodaji širom svijeta, a premijeru je imala na prošlogodišnjem detroitskom NAIAS-u, a europska verzija će biti posebno prilagođena ukusima i zahtjevima europskih kupaca s dotjeranim ovjesom i voznim svojstvima. Također, ovaj će model vrlo vjerojatno biti dostupan samo s hibridnim pogonskim sklopom.

Točnije, Camry se temelji na toyotinoj platformi TNGA (Toyota New Global Architecture) koja je osnova i za posljednju verziju Priusa i modela C-HR, a pogonski sklop će činiti 2,5-litreni benzinac snage 206 KS i najvećeg okretnog momenta od 250 Nm uparen s električnim motorom snage 120 KS i najvećeg okretnog momenta od 202 Nm te litij-ionskim baterijama. Tako je barem na sjevernoameričkim tržištima gdje su kupcima dostupni i 8-stupanjski automatski mjenjač te eCVT.

Camry je vrlo važan za Toyotu s obzirom kako je od 1082. pa do danas prodan u preko 19 milijuna primjeraka, a trenutno ostvaruje godišnju prodaju veću od 700.000 jedinica što ga čini, prema službenim navodima, najprodavanijim modelom u svojoj klasi.

Konkretnije tehničke informacije i detalji vezani uz prodaju, cijenu, dostupnost na pojedinim europskim tržištima i sl. će postati dostupni nešto kasnije, odnosno bliže početku prodaje koja je zakazana za prvu polovicu iduće godine.

Podijeli:
1