Toyota bi revitalizirala MR2… S Porscheom kao partnerom

Toyota bi revitalizirala MR2… S Porscheom kao partnerom

Već godinama kruže glasine kako Toyota sprema povratak svoja dva cijenjena sportska modela, Superu i MR2. Supra se relativno nedavnu i pojavila na svjetskim tržištima pa se sada svi pitaju kakve su šanse da svjetlo dana ugleda i novi MR2.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

I Toyota do sada nije bilo nikakvih službenih potvrda da bi do toga uistinu i moglo doći, no glavni stručnjak ovog japanskog diva, Tetsuya Tada, zna kako bi ga doveo na tržite. Naime, Tadu su novinari pitali s kojim bi proizvođačem htio surađivati na razvoju ovog automobila, a on je ispalio: “S Porscheom!”

Tada smatra kako je Porsche odličan partner za razvoj kompaktnog sportskog automobila sa središnje smještenim motorom. Podsjetimo, Toyota je model GT86 razvila u suradnji sa Subaruom a novu Supru u suradnji s BMW-om. Razlog za ove suradnje je prilično jednostavan i prvenstveno se tiče smanjenja troškova i ubrzanja razvojnog procesa.

Nažalost, Tada nije detaljnije pričao o ovoj ideji niti je potvrdio da se uistinu nešto i radi po pitanju revitalizacije modela MR2. Također, za sada nema nikakvih komentara iz Porschea.

Podijeli:
1