Tko je jači – vlak u punoj brzini ili betonska greda?

Tko je jači – vlak u punoj brzini ili betonska greda?

Nevjerojatna snimka iz SAD-a pokazuje trenutak kada je teretni vlak naletio na kamion koji prevozi veliku građevinsku betonsku gredu. Srećom, ili čudom, prilikom toga nitko nije teško stradao

Ovoga utorka oko podneva, u mjestu Collegedale (američka savezna država Tennessee), dogodila se prometna nesreća u kojoj je teretni vlak na željezničkom prijelazu naletio na kamion. Taj kamion, pak, nije prevozio običan teret, već 40-ak metara dugu betonsku konstrukcijsku gredu. Nevjerojatno, ali netko od prolaznika cijeli je slučaj snimio, pa stoga iz prve ruke možemo vidjeti kako je ovaj veliki sudar izgledao.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Službeni izvori kažu kako je tom prilikom uništena prikolica kamiona, naravno i betonska greda, a da su u naletu na njih teško nastradale tri lokomotive i deset vagona teretnog vlaka, koji su svi iskočili iz tračnica. Dvojica zaposlenika željezničke kompanije Norfolk Southern pretrpjeli su tek manje ozljede, a nekim čudom, iako je udar bio strašan, nitko nije poginuo.

Iz hitnih službi ovako su opisali okolnosti nezgode: “Vozač tegljača zaustavio se na tračnicama dok je čekao zeleno svjetlo na semaforu kako bi skrenuo na sljedećem raskrižju. Za vrijeme dok je čekao, željezničke rampe su spuštene, a tegljač se nije uspio na vrijeme izmaknuti prije naleta vlaka.”

YouTube MP3 - Hotmail
1