Težak život bogataša – Rolls-Royce ne može pratiti potražnju za modelom Cullinan

Težak život bogataša – Rolls-Royce ne može pratiti potražnju za modelom Cullinan

Rolls-Royce Cullinan je jako skup automobil, no britanski proizvođač se ustvari bori kako bi zadržao korak s potražnjom za svojim super luksuznim SUV-om. Razlog je vrlo jednostavan jer kupci rolls-royceovih vozila jednostavno ne vode previše računa o cijeni.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Autonews Europe tako javlja da su knjige narudžbi za Cullinan pune do srpnja. Također, potražnja je još uvijek u porastu pa Rolls-Royce, unatoč već ostvarenom povećanju proizvodnje i zapošljavanju novih 200 radnika u tvornicu u kojoj se Cullinan proizvodi, želi dodatno povećati proizvodnju.

Vrlo zanimljiv je podatak kako su polovica Cullinanovih kupaca prvi put s ovim modelom postali vlasnici jednog Rolls-Rocyea. Također, mnogi od njih su mlađi od ranijeg prosjeka kupaca ove marke, a veći je i broj žena. Mnogi vlasnici modela Dawn i Phantom su se također odlučili za kupnju Cullinana kao drugoj, obiteljskog automobila.

Ranije ovog mjeseca, iz Rolls-Roycea je priopćeno i da svaki proizvedeni Cullinan ima neku vrstu personalizacije. Drugim riječima, ne postoje dva ista Cullinana.

Kada sve to uzmemo u obzir i ne čudi da je potražnja iznenadila i vodstvo Rolls-Roycea.

Podijeli:
1