Testne vožnje po lokalnim cestama prije Croatia Rallyja

Testne vožnje po lokalnim cestama prije Croatia Rallyja

Vozilo se po Hrvatskom Zagorju i Gorskom Kotaru

Momčadi Hyundaija i Toyote završile su testiranja u Hrvatskoj za Croatia Rally, treću etapu Svjetskog prvenstva u reliju koja počinje 22. travnja

Još samo devet dana dijeli nas od svjetskog automobilističkog spektakla u Hrvatskoj. Od 22. travnja svoje će vještine na Croatia Rallyju, trećoj etapi Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), pokazati najbolji reli vozači današnjice.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ukupno će 69 posada juriti brzinskim ispitima po lokalnim cestama Plešivice, Žumberka, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije. Uz sve najveće reli zvijezde današnjice, na startnom je popisu i sedam domaćih vozača – Niko Pulić, Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mateo Butorac i Željko Magličić. Niko Pulić prijavljen je za elitnu, WRC kategoriju, dok su ostali vozači prijavili Rally4 vozila s prednjim pogonom.

Testovi na lokalnim cestama

Danas su završile testne vožnje momčadi Hyundaija i Toyote koji su tražili optimalna podešenja vozila i izbor guma za što bolji plasman na brzinskim ispitima. Momčadi su testiranja obavile po lokalnim cestama Hrvatskog Zagorja i Gorskog Kotara, a na testu su bili Sebastien Ogier, Thierry Neuville, Ott Tanak, Kalle Rovanpera, Elfyn Evans i Craig Breen. Krajem ovog tjedna očekuje se da će testiranja obaviti i momčad M-Sporta (Ford). Atraktivne fotografije s obavljanih testova možete vidjeti uz ovaj tekst.

Croatia Rally će se voziti na ukupno 300 kilometara brzinskih ispita koje karakteriziraju uske i zavojite ceste s brojnim prijevojima.

Sve informacije o sportskom spektaklu koji u travnju stiže u Hrvatsku možete pronaći na službenoj web stranici rally-croatia.com te na službenim kanalima na društvenim mrežama na Facebooku – Croatia Rally i Instagramu – Croatia Rally.

Sve informacije o sportskom spektaklu koji u travnju stiže u Hrvatsku možete pronaći na službenoj web stranici rally-croatia.com te na službenim kanalima na društvenim mrežama na Facebooku – Croatia Rally i Instagramu – Croatia Rally.

YouTube MP3 - Hotmail
1