Teslom na autopilotu završio u jezeru

Teslom na autopilotu završio u jezeru

Oni koji uključe sustav autopilota i misle da on može savladati baš svaku prometnu situaciju, gotovo uvijek su u krivu. Najnoviji primjer iz Kalifornije pokazuje kako takva vožnja može završiti

YouTube kanal specijaliziran za Teslu i priče vozača automobila te marke, Wham Baam Teslacam, objavio je video zapis s dashcama jednog Modela 3. Vozeći se u blizini kalifornijskog grada Mono City, na ravnom dijelu ceste, vozač je uključio autopilot, s mogućnošću potpuno samostalne vožnje (Full Self Driving) i prepustio mu kontrolu nad vozilom. No, na putu mu se našla oveća lokva, nastala izlijevanjem obližnjeg jezera na cestu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Unatoč znaku, koji je upozoravao na opasnost od poplavljenog kolnika, i velikoj količini vode na cesti, Teslin FSD nije usporio. Automobil je stoga brzinom od gotovo 100 km/h uletio u vodu, doživio ozbiljni akvaplaning, pa sletio s ceste ravno u spomenuto jezero. Vozač najavljuje da će pokušati tužiti i lokalne vlasti i Teslu, a očito mu nije palo na pamet da je i sam odgovoran za ponašanje Tesle, dok ona vozi u (ipak još uvijek poluautonomnom) načinu rada.

Model 3 nakon ove je nezgode poprilično oštećen, budući da je bio do pola potopljen u mulju i vodi. Vlasnik vjeruje da će na njemu biti proglašena totalna šteta.

YouTube MP3 - Hotmail
1