Teslini zaposlenici među sobom dijelili privatne snimke iz vozila?

Teslini zaposlenici među sobom dijelili privatne snimke iz vozila?

Reuters je ovoga tjedna objavio priču koja bi mogla značajno protresti Teslu – skupina njihovih je zaposlenika skidala "škakljive" snimke s ugrađenih kamera i dijelila ih u privatnim razgovorima

U Tesli su nedavno spustili cijene svojih automobila, što je dovelo do veće potražnje i rekordnih poslovnih rezultata. U posljednjem tromjesečju proizveli su 440 te isporučili 422 tisuće vozila, najviše ikad. Međutim, ovaj rezultat mogao bi ostati u sjeni novootkrivenog skandala. Reuters doznaje kako je skupina Teslinih zaposlenika grubo prekršila pravila i narušila privatnost vlasnika njihovih vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Narušavanje privatnosti

Prema insajderskim informacijama, zaposlenici koji imaju pristup snimkama s nadzornih kamera, skidali su one “zanimljive” pa ih dijelili među sobom, putem aplikacija za dopisivanje. Priču je potvrdilo devet bivših Teslinih zaposlenika, koji navode da se to događalo između 2019. i 2022. godine. Iako kamere s Teslinih vozila snimaju i njihovu unutrašnjost i okolinu anonimno, tj. tako da nitko ne može znati s kojeg je automobila snimka preuzeta, i dalje je riječ o drastičnom narušavanju privatnosti. Sustav, naime, može geolocirati mjesto nastanka snimke i tako dodatno narušiti privatnost vlasnika.

Neke od snimki, koje su se dijelile među Teslinim radnicima, uključivale su nesreće, prometne incidente, zanimljive situacije s ceste. Jedna snimka, kažu, prikazivala je i potpuno nagog čovjeka kako prilazi automobilu, a mnoge su prikazivale unutrašnjost garaža ili dvorišta u kojima su Tesle bile parkirane. Iz Tesle, kompanije koja nema odjel za odnose s javnošću, službeno se po ovom pitanju nisu oglasili.

YouTube MP3 - Hotmail
1