Teslin sustav Stražar se već dokazao

Teslin sustav Stražar se već dokazao

Tesla je nedavno predstavila sustav Sentry (eng. stražar) mode, odnosno sustav koji je osmišljen kako bi pomogao identificirati lopove koji su provalili u automobil ovog proizvođača. Točnije, sustav aktivira kamere kako bi snimio okolinu vozila kada senzori “uhvate” da se netko kreće oko automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema svemu sudeći čini se kako sustav funkcionira. Nije savršen pa tako prostora za napredak svakako ima. Stoga ga treba i očekivati. Kako sustav radi možete vidjeti u video zapisu ispod ove vijesti, a na kojem se nalaze dvije snimke snimljene iz Modela 3 u trenutku provale u automobil.

U prvom isječku se može vidjeti lopov koji izlazi iz Jaguara XF i približava se Modelu 3. Dok se vozilo zaustavilo Sentry Mode je već bio aktiviran pa su prednja i bočne kamere automatski počele snimati. Pokazuju kako čovjek s kapuljačom prilazi vozilu tražeći dragocjenosti u automobilu i njegovo se lice navodno jasno vidi. Stoga je snimka predana policiji radi identifikacije, a slično je i s drugom snimkom.

Na ovim snimkama se ne vidi snimka sa stražnje kamere pa nije jasno je li ona namjerno uklonjena ili nije aktivirana. U svakom slučaju, iako sustav Sentry ne može aktivno zaustaviti provalu on može pomoći policiji da lakše pronađe počinitelje zahvaljujući video zapisu s kamera visoke razlučivosti s kojima su vozila opremljena.

Tesla je lansirala Sentry Mode tijekom prošlog mjeseca zajedno sa sustavom Dog Mode. Taj sustav se može uključiti kada vozač unutar vozila ostavi svoje kućne ljubimce. Naime, sustav nadzire kabinu te prema potrebi aktivira ventilaciju i klimu kako bi smanjila temperatura u automobilu.

Podijeli:
1