Tesle u Hrvatskoj značajno pojeftinile

Tesle u Hrvatskoj značajno pojeftinile

Ne poskupljuje baš sve ovih dana. Službene stranice Tesle od ovoga tjedna ističu prilično niže cijene za nove automobile nego su to bile tijekom prošle godine, neke su pale i za 20%

Situacija na tržištu automobila i dalje je neuobičajena. Cijene rabljenih lete u nebo, novih automobila u salonima rijetko da ima spremnih za isporuku, a kod velikog broja marki na isporuku novog se automobila čeka od nekoliko mjeseci pa i do godine dana. Sve to izazvalo je i poremećaj u cijenama, pa su tako na nekim tržištima, primjerice, Tesle bile skuplje rabljene nego nove.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Hrvatskoj se pritom suočavamo s poskupljenjima zbog inflacije i prelaska na euro, ali ipak imamo i malo dobrih vijesti za ljubitelje Teslinih električnih vozila. Na službenim su stranicama upravo ažurirani cjenici Tesle za Hrvatsku, istodobno kada i one za ostatak Europe i SAD. Dobra vijest je u tome da su cijene njihovih automobila snižene – neke i za čak 20%, ovisno o modelu i konfiguraciji. Time su one pale otprilike na razine iz 2021. godine. Ovakvim razvojem događaja možda neće biti sretni oni koji su svoje Tesle naručili u 2022. i tek ih čekaju (ili su im nedavno isporučene). No, kako bilo, u nastavku pogledajte pregled aktualnih cijena i rokova isporuke.

Tesla Model S

Najpoznatiji i najluksuzniji model u Hrvatskoj sada, prema službenom cjeniku, u osnovnoj inačici Dual Motor All-Wheel Drive, košta 121.560 €. Model S Plaid, Tri Motor All-Wheel Drive, u početnoj izvedbi stoji 145.793 €. Na izbor se nudi pet boja karoserije, tri boje unutrašnjosti, kotači od 19″ ili 21″, kao i obični ili krnji “yoke” upravljač. Očekivani rok isporuke je od siječnja do ožujka.

Tesla Model X

Teslin SUV Model X u osnovnoj inačici, Dual Motor All-Wheel Drive, košta okruglih 130.000 €, a Model X Plaid, Tri Motor All-Wheel Drive, 149.378 €. Oprema i boje na izbor su kao i kod Modela S, a očekivani rok isporuke je također od siječnja do ožujka.

Tesla Model Y

Kompaktni SUV Model Y prilično je jeftiniji od limuzine. U osnovnoj izvedbi sa stražnjim pogonom naručiti ga se može za 46.990 €. Naprednije izvedba, Dual Motor All-Wheel Drive, košta 53.990 € u Long Range te 63.990 € u Performance varijanti. Ovdje se na izbor nude samo dvije boje unutrašnjosti, a nema ni opcije “yoke” upravljača. Očekivana isporuka je u veljači ili ožujku.

Tesla Model 3

Najmanji i najjeftiniji je Tesla Model 3. Cijene mu idu od 44.990 € za osnovnu izvedbu sa stražnjim pogonom. Varijanta Dual Motor All-Wheel Drive u Long Range izvedbi košta 52.990 €, dok Performance stoji 59.990 €. Oprema je na izbor ista kao i kod Modela Y, a isporuka se planira od sada do ožujka.

YouTube MP3 - Hotmail
1