Tesla za ovu godinu planira dvije premijere – crossover i pickup

Tesla za ovu godinu planira dvije premijere – crossover i pickup

Već smo vas izvještavali kako će prije kraja ovog tjedna biti premijerno predstavljen novi teslin crossover, odnosno Model Y. Sada je od teslinog šefa Elona Muska pristigla i informacija kako će Tesla prije kraja godine održati premijeru i svog pickupa. Za taj je model Musk, pored potvrde premijere, samo rekao da bi za neke mogao biti “previše futurističan”, no da je njemu savršen.

Model Y bi premijeru pak trebao imati u četvrtak, 14. ožujka, u teslinom dizajnerskom studiju u Los Angelesu. Za dodatnu najavu tog događaja iz Tesle je stigao još jedan teaser tog automobila koji možete vidjeti priložen uz ovu vijest.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na slici možete vidjeti prednji kraj vozila koji otkriva oblik prednjih svjetala koja su puno sličnija onima na Modelu 3 nego na većem Modelu S ili Modelu X. Nadalje, za razliku od ranijih teasera, vidimo da će ovo vozilo biti opremljeno s tradicionalnim bočnim retrovizorima.

U osnovi Model Y će biti teslin tzv. ulazni SUV i manja izvedba Modela X. Kada je nedavno potvrdio skoru premijeru Elon Musk je rekao i kako će Model Y biti 10-ak posto veći od modela 3 te će stoga stajati 10-ak posto više. Prema dosadašnjim saznanjima Model Y će dijeliti otprilike dvije trećine svojih komponenti s Modelom 3. To uključuje platformu i pogonski sklop, no zbog veće mase i vjerojatno manje aerodinamičkog oblika novitet bi trebao imati nešto manju autonomiju.

Uskoro više.

Podijeli:
1