Tesla za ovu godinu planira dvije premijere – crossover i pickup

Tesla za ovu godinu planira dvije premijere – crossover i pickup

Već smo vas izvještavali kako će prije kraja ovog tjedna biti premijerno predstavljen novi teslin crossover, odnosno Model Y. Sada je od teslinog šefa Elona Muska pristigla i informacija kako će Tesla prije kraja godine održati premijeru i svog pickupa. Za taj je model Musk, pored potvrde premijere, samo rekao da bi za neke mogao biti “previše futurističan”, no da je njemu savršen.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Model Y bi premijeru pak trebao imati u četvrtak, 14. ožujka, u teslinom dizajnerskom studiju u Los Angelesu. Za dodatnu najavu tog događaja iz Tesle je stigao još jedan teaser tog automobila koji možete vidjeti priložen uz ovu vijest.

Na slici možete vidjeti prednji kraj vozila koji otkriva oblik prednjih svjetala koja su puno sličnija onima na Modelu 3 nego na većem Modelu S ili Modelu X. Nadalje, za razliku od ranijih teasera, vidimo da će ovo vozilo biti opremljeno s tradicionalnim bočnim retrovizorima.

U osnovi Model Y će biti teslin tzv. ulazni SUV i manja izvedba Modela X. Kada je nedavno potvrdio skoru premijeru Elon Musk je rekao i kako će Model Y biti 10-ak posto veći od modela 3 te će stoga stajati 10-ak posto više. Prema dosadašnjim saznanjima Model Y će dijeliti otprilike dvije trećine svojih komponenti s Modelom 3. To uključuje platformu i pogonski sklop, no zbog veće mase i vjerojatno manje aerodinamičkog oblika novitet bi trebao imati nešto manju autonomiju.

Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1