Tesla sada u Europi ima preko 600 stanica za punjenje

Tesla sada u Europi ima preko 600 stanica za punjenje

Na više od 600 lokacija diljem Europe vlasnicima električnih automobila nudi preko 6 tisuća superpunjača, raspoređenih tako da omogućavaju putovanja od Norveške do juga Španjolske ili od Irske do Bugarske

Iz Tesle su objavili kako su ovih dana, otvaranjem postaje za punjenje svojih električnih automobila u Ateni, premašili broj od 600 takvih postaja u Europi. Točnije, sada Tesla pod svojom kontrolom na području Europe ima 601 postaju za punjenje vozila na kojima je instalirano ukupno 6039 brzih superpunjača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

44 Superchargera u Hrvatskoj

Prvi superpunjač na Starom kontinentu instaliran je još 2013. godine u Norveškoj, koja i danas prednjači po njihovom broju. Posebno brz porast broja instaliranih Superchargera u Europi je zabilježen u protekle dvije godine, gdje je sada pokriveno 27 država. Iz Tesle kažu kako je u tom razdoblju u Europi putem njihovih punjača nadopunjeno vozila dovoljno da prevale 2,4 milijarde kilometara – što je preko 3.000 povratnih putovanja do Mjeseca i natrag ili 22 povratna putovanja do Marsa.

U Hrvatskoj su trenutačno aktivna 44 Teslina Superchargera na osam lokacija diljem zemlje: u Karlovcu, Otočcu, Senju, Slavonskom Brodu, Splitu, Vrgorcu, Zadru i Zagrebu.

Superpunjači u Ateni

YouTube MP3 - Hotmail
1