Tesla Roadster Special Option – kad 2 sekunde do 100 km/h jednostavno nije dovoljno

Tesla Roadster Special Option – kad 2 sekunde do 100 km/h jednostavno nije dovoljno

Tesla je tijekom prošlog tjedna izvukla zeca iz šešira te neočekivano predstavila novu generaciju modela Roadster. Sa strane tko što misli o Muskovim najavama i o tome kada će i u kakvom konačnom obliku Roadster stići na tržište najavljene performanse ovog automobila su zbilja impresivne.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, električni pogonski sklop (tri električna motora i baterije kapaciteta 200 kWh) novog Roadstera navodno razvija 10000 Nm okretnog momenta i sposoban je do 60 m/h, odnosno do 96,5 km/h ubrzati za svega 1,9 s, dok će 160 km/h dosegnuti za 4,2 sekunde. Četvrt milje će prijeći za 8,9 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi preko 400 km/h. Službeno autonomija ovog automobila će se na otvorenoj cesti kretati oko 1000 km.

E pa to nije sve. Točnije, Elon Musk je preko svog Twitter računa razjasnio kako se podaci o ubrzanju odnose na standardnu izvedbu, dok će “posebni opcijski paket stvari odvesti na jednu drugu razinu.” Što je to točno druga, odnosno sljedeća razina za sada nije poznato, a ne znamo ni kada ćemo saznati.

Nadamo se uskoro.

Podijeli:
1