Tesla Roadster s 1000 km autonomije! Je li Elon ponovno konzumirao travu?

Tesla Roadster s 1000 km autonomije! Je li Elon ponovno konzumirao travu?

O novoj generaciji teslinog Roadstera u osnovi nismo čuli ništa značajno novo još od kada je premijerno predstavljen ili bolje reći najavljen prije godinu i pol. Sada je stigao zanimljiv komentar od osnivača i šefa ovog američkog proizvođača, Elona Muska, koji je rekao da će se autonomija novog Roadster kretati “iznad 1000 km.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Musk je od jednog pratitelja upitan “hoće li autonomija Roadstera još uvijek biti 620 milja (998 km), na što je Musk odgovorio da će “autonomija biti veća od 1000 km.” Malo tko je vjerovao i prvoj brojci unatoč tome što se ona odnosi na situaciju umjerenog iskorištavanja automobila. Činjenica je da bi Roadster trebao biti sportski model vrlo upečatljivih performansi, a performanse i veliki domet nikada ne idu skupa.

Podsjetimo, budući Roadster bi trebao ubrzavati do 100 km/h za oko 2 sekunde, dok će mu najveća brzina navodno iznositi 402 km/h. Testni vozač je navodno nedavno izjavio da će vozilo biti još i brže.

Novi Roadster neće biti jeftin, ali s obzirom na njegove performanse neće biti ni pretjerano skup. Očekuje se da će osnovni model na američkom tržištu kretati od 200.000 dolara. Početna izvedba Founder Series, koja će biti ograničena na 1000 primjeraka će stajati oko 250.000 dolara. Čak i da se obistine najave o 10 do 15%-tnom povećanju cijene u odnosu na spomenute najavljene brojke, opet je to puno manje od hiper automobila usporedivih performansi.

Podijeli:
1