Tesla proizvela prvi serijski Model 3

Tesla proizvela prvi serijski Model 3

Osnivač i vlasnika sve popularnijeg američkog proizvođača električnih automobila, odnosno Tesle, Elon Musk je potvrdio kako je s proizvodnih traka u pogonima u Frmontu sišao prvi serijski primjerak Modela 3. Podsjetimo, riječ je o električnoj limuzini veličine mercedesove C klase, BMW-a serije 3 i sl. koja je privukla veliku pažnju medija kada je Tesla zaprimila nevjerojatno visok broj narudžbi za automobil za kojeg je velika većina na slijepo uplatila polog.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Musk je objavio slike prvog primjerka, a kasnije je stigao i dolje priloženi video zapis. Zanimljivo, prvi primjerak ovog automobila je pripao samom Musku, no ustvari riječ no prvo mjesto na listi kupaca mu je ustvari prepušteno od Ire Ehrenpreisa, člana teline uprave, koji mu ga je prepustio kao poklon za kao poklon za 46. rođendan. Tako će sada Musk imati svoj prvi Roadster, Model X i Model 3, no S mu je izmakao.

Musk je dodao i da će ostali prvo proizvedeni primjerci biti dostavljeni kupcima unutar kompanije kako bi se ispravili neki eventualni nedostaci prije nego što krene proizvodnja i isporuke za širu javnost. Za sada nije poznato koliko će jedinica prvo otići teslinim zaposlenicima, no već bi do 28. srpnja trebalo biti isporučeno prvih 30 primjeraka kupcima van tvrtke. Potom će tijekom kolovoza biti isporučeno još 100 Modela 3, a u rujnu će mjesečna proizvodnja narasti na 1.500 primjeraka. Nakon toga ista bi trebala dodatno rasti na oko 500.000 primjeraka godišnje. Takav je barem za sada Teslin plan.

YouTube MP3 - Hotmail
1