Tesla odredila datum početka proizvodnju Modela Y

Tesla odredila datum početka proizvodnju Modela Y

Teslin novi crossover bi na tržište mogao stići i nešto prije nego što se ranije očekivalo. Naime, prema posljednjim saznanjima njegova bi proizvodnja trebala započeti tijekom studenog sljedeće godine, dok je početak prodaje predviđen za 1. ožujak 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, Tesla namjerava započeti punu serijsku proizvodnju nekoliko mjeseci ranije kako bi na raspolaganju imao veće količine vozila po lansiranju. Dobro su poznate tesline muke sa zadovoljavanjem potražnje i probijanjem rokova, ali i s kvalitetom izrade pa je raniji početak proizvodnje i način da se isprave potencijalni nedostaci te vrste.

Ako se nastavi rast popularnosti teslinih modela, pored pogona u Fremontu, Tesla bi u vrlo bliskoj budućnosti trebala krenuti s proizvodnjom i u drugim tvornicama, a kao lokacija za novu tvornicu se ističe Kina.

Podsjetimo, Model Y je već ranije službeno potvrđen, a iz Tesle je objavljen i ovdje priloženi teaser (na slici). Radit će se o električno pokretanom crossoveru, u ponudi smješten ispod Modela X, koji će se temeljiti na Modelu 3. Model Y bi se prema očekivanjima trebao pokazati popularnijim od Modela 3.

Iz Tesle za sada nisu službeno komentirali informacije o datumima početka proizvodnja i lansiranja, koje čak i ako su sada točne treba uzeti s rezervom s obzirom da je Tesla često probijala rokove.

Podijeli:
1