Tesla odredila datum početka proizvodnju Modela Y

Tesla odredila datum početka proizvodnju Modela Y

Teslin novi crossover bi na tržište mogao stići i nešto prije nego što se ranije očekivalo. Naime, prema posljednjim saznanjima njegova bi proizvodnja trebala započeti tijekom studenog sljedeće godine, dok je početak prodaje predviđen za 1. ožujak 2020.

Drugim riječima, Tesla namjerava započeti punu serijsku proizvodnju nekoliko mjeseci ranije kako bi na raspolaganju imao veće količine vozila po lansiranju. Dobro su poznate tesline muke sa zadovoljavanjem potražnje i probijanjem rokova, ali i s kvalitetom izrade pa je raniji početak proizvodnje i način da se isprave potencijalni nedostaci te vrste.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ako se nastavi rast popularnosti teslinih modela, pored pogona u Fremontu, Tesla bi u vrlo bliskoj budućnosti trebala krenuti s proizvodnjom i u drugim tvornicama, a kao lokacija za novu tvornicu se ističe Kina.

Podsjetimo, Model Y je već ranije službeno potvrđen, a iz Tesle je objavljen i ovdje priloženi teaser (na slici). Radit će se o električno pokretanom crossoveru, u ponudi smješten ispod Modela X, koji će se temeljiti na Modelu 3. Model Y bi se prema očekivanjima trebao pokazati popularnijim od Modela 3.

Iz Tesle za sada nisu službeno komentirali informacije o datumima početka proizvodnja i lansiranja, koje čak i ako su sada točne treba uzeti s rezervom s obzirom da je Tesla često probijala rokove.

Podijeli:
1