Tesla objavila novi teaser svog prvog pickupa

Tesla objavila novi teaser svog prvog pickupa

Kalifornijski proizvođač električnih automobila je tijekom prošlog tjedna predstavila novi crossover, Model Y. Tek para dana kasnije Tesla već pokreće najavnu kampanju za svoj prvi pickup.

Teslin šef i vlasnik Elon Musk je uz objavu priložene fotografije rekao da će ovaj automobil svojim dizajnom podsjećati na nešto što je izašlo iz filma Blade Runner. Također, još ranije je izjavio da bi pickup “za neke mogao biti previše futurističan”, no da je njemu “savršen”. Čini se kako teaser potvrđuje futuristički dio.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, nije u potpunosti jasno što možemo vidjeti na ovom teaseru. S jedne strane, moguće je da je na slici prednji kraj s jednim LED svjetlom koje se proteže širinom vozila, a tu je i ravni četvrtasti poklopac motora. S druge strane, na slici je možda stražnji kraj vozila s prekrivenim tovarnim prostorom i rasvjetom oko njega.

U svakom slučaju znamo kako će ovaj pickup biti predstavljen prije kraja ove godine. Također, doznajemo da će biti opremljen naprednim ovjesom koji će se sam prilagoditi ovisno o opretećenju stražnjeg kraja kako bi se jamčila najviša razina stabilnosti vozila. Također, ovaj će model biti opremljen kamerama koje će pokrivati cijelo okruženje vozila, raznim drugim senzorima te će se automobil moći sam bočno parkirati.

Na kraju dodajmo i da bi se u teslin pickup navodno moći smjestiti do 6 putnika, a autonomija će mu se kretati između 650 i 800 km.

Podijeli:
1