Tesla Model Y dobio zeleno svjetlo za proizvodnju

Tesla Model Y dobio zeleno svjetlo za proizvodnju

Teslini automobili Model S i Model X su već etablirana vozila na onim tržištima na kojima su dostupni, a prodaja Modela 3 je toliko dobra da je njen proizvođač napokon uspio ostvariti pozitivne financijske rezultate. Ovaj američki proizvođač je već potvrdio kako radi na novom Roadsteru, a sada doznajemo kako je Model Y napokon dobio zeleno svjetlo za proizvodnju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Model Y je ranije najavljeni električno pokretani crossover koji će veliku većinu svojih komponenti posuditi od spomenutog već lansiranog trojca, poglavito od Modela 3. Drugim riječima, radit će se o kompaktnom crossoveru koji će se u ponudi smjestiti ispod Modela X, a izravnu konkurenciju, kada je riječ o dimenzijama, će mu činiti Mercedes EQC, Jaguar I-Pace i sl.

Prema trenutno dostupnim podacima Model Y bi trebao biti predstavljen tijekom sljedećeg proljeća, dok bi proizvodnja započela u prvoj polovici 2020. Cijena će mu se kretati između one Modela 3 i Modela X.

Njegovim dolaskom na tržište teslina ponuda, ako izuzmemo Roadster, će napokon dobiti svoj ranije zamišljeni vrlo privlačni oblik – S – 3 – X – Y.

Podijeli:
1