Tesla isporučila milijun vozila u Europi

Tesla isporučila milijun vozila u Europi

Prvi isporučeni automobil bio je iz limitirane serije modela Roadster tijekom 2009. godine. Sada svakog dana isporučuju nekoliko stotina automobila

Najpoznatiji proizvođač električnih automobila, američki Tesla upravo je stigao do vrijednog rezultata. Naime, iz Tesle su se pohvalili kako su isporučili svoje milijunto vozilo u Europi. Na temelju prosječnog životnog vijeka vozila, Tesla vozila koja trenutačno prometuju cestama smanjit će emisije CO2 za otprilike 50 milijuna tona. Za svaki automobil to je jednako količini štetnih emisija koje nastaju u 50 povratnih letova između Barcelone i Los Angelesa za svakog pojedinca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Teslin eksponencijalni rast rezultat je velike usmjerenosti na to da svoja vozila učini dostupnima većem broju kupaca zahvaljujući pristupačnosti i lako dostupnim opcijama punjenja. Prvi isporučeni modeli bili su iz limitirane serije Roadstera. Riječ je o modelu koji je bio debelo iznad 100 tisuća eura. U razdoblju od 2018. godine, kad su isporučivali samo Model S i Model X, do 2023. godine i cjelokupne linije 3, S, Y i X, prosječna prodajna cijena u Europi pala je za više od 50%.

Cilj im je i dalje raditi korekcije na cijeni, i to zahvaljujući originalnom inženjeringu i inovativnim tehnologijama proizvodnje koje neprekidno razvijaju. Model Y najprodavaniji je model u Europi. Njemu je cijena ove godine postala pristupačniji, a pritom nisu smanjene kvaliteta, sigurnost, učinkovitost i performanse.

Kako su cijene postale pristupačnije, Tesla je značajno proširila mrežu Superchargera širom Europe. Ovaj je porast odigrao ključnu ulogu u ispunjenju cilja i olakšao dosezanje brojke od milijun isporučenih vozila. Tesla sada ima više od 1000 punionica i 13.000 pojedinačnih Superchargera u regiji koji neprekidno rade 99,95% vremena. Na 12 glavnih tržišta u Europi, više od 85% autocesta i glavnih cesta nalazi se na 60 minuta udaljenosti od Superchargera. A rast se ne usporava ni 2023. godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1