Tesla, BMW, Mercedes, Audi, Jaguar, Porsche: svi su na listi najnepouzdanijih

Tesla, BMW, Mercedes, Audi, Jaguar, Porsche: svi su na listi najnepouzdanijih

Britanski CarWow sastavio je popis od 15 modela automobila koji su u proteklih 10 godina najčešće bili na servisima pokrivenima jamstvom, i čiji su vlasnici na servise najviše potrošili. Među njima gotovo svi odreda su automobili više klase i cjenovnog segmenta

Britanski automagazin CarWow u suradnji s osiguravateljem Warrantywise kompilirao je popis modela automobila koji su se u proteklih 10 godina u toj zemlji najčešće kvarili i koji su svojim vlasnicima predstavljali najveći trošak za održavanje. Za izračun pouzdanosti uzeti su podaci o popravcima koje je ovaj osiguravatelj pokrivao u produženom jamstvenom roku, a u kalkulacije su uzeti samo modeli koji su se u statistikama pojavili preko 100 puta u proteklom desetljeću, te isključivo automobili stariji od 3 godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Lista je sastavljena množenjem frekvencije pojavljivanja automobila na servisu s prosječnim troškom servisa, pa je i to razlog zašto su ovdje većinom automobili više klase. Podaci su u svakom slučaju zanimljivi.

15. Tesla Model S – najčešći kvarovi Tesle tiču se elektronike, a najskuplji zabilježeni popravak uključivao je zamjenu zračnog ovjesa.

14. BMW M4 – kod popularnog kompaktnog coupea najčešće su se kvarile kočnice, ali problematičan je i infotainment sustav.

13. Mercedes-Benz GL – prethodnik sadašnjeg SUV-a GLS, Mercedesov nešto stariji gradski terenac često zahtijeva skuplje popravke elektroničkog sustava.

12. Ford Galaxy – nešto stariji monovolumen najčešće na servis dolazi zbog kvarova mjenjačkog sustava.

11. BMW X5 – Još jedan predstavnik Bavarske na neslavnoj listi, SUV srednje veličine ističe se problemima s ovjesom, ali i motorima.

10. Range Rover – britanski ponos autoindustrije luksuznog segmenta također muku muči s ovjesom i motorima, a kvarovi su mu u pravilu vrlo skupi za popravak.

9. Mazda CX-5 – unatoč imageu pouzdanih automobila, Mazdina prošla generacija modela CX-5 svoje mjesto na listi zaslužila je čestim kvarovima pogonskog agregata.

8. Audi Q7 – još jedan njemački SUV koji se nije proslavio na području elektronike, ali mu se događa i curenje ulja, zahtijevajući vrlo skup popravak.

7. Jaguar XJ – sustav za protok goriva i problemi s motorima doveli su perjanicu Jaguarove ponude na sedmo mjesto neslavne liste.

6. Range Rover Sport – još jedan Range Rover, i ponovno problemi s motorima i zračnim ovjesom.

5. Chevrolet Captiva – cjenovno najniže pozicionirani model na ovom popisu proizvodio se u brojnim tvornicama diljem svijeta, a najčešće se na servisu pojavljuje zbog skupih problema s mjenjačem.

4. Porsche Cayenne – električni sustavi i popravci motora najskuplji su i najčešći popravci kod ovog SUV-a.

3. BMW X6 – jednako kao i kod Cayennea, i njegov bavarski pandan pati od skupih kvarova elektronike i motora.

2. Audi A7 – kod ove luksuzne limuzine najčešće se kvari mjenjač.

1. Bentley Continental GT – mjesto na čelu ove liste zaslužio je skupim prosjekom popravaka koji su se najčešće bavili elektronikom i motorima na predzadnjoj generaciji ovog ultra luksuznog (i skupog) automobila.

Više detalja o troškovima servisa pojedinog modela pogledajte u videu:

 

Podijeli:
1