Tesla bi za koju godinu mogla lansirati i kompaktni automobil

Tesla bi za koju godinu mogla lansirati i kompaktni automobil

Tesla je trenutno u određenim problemima glede kvalitete izrade te činjenice da pokušava dodatno povećati proizvodnju Modela 3 kako bi se zadovoljila potražnja, odnosno ispunile mnogobrojne narudžbe. Prije koji dan Elon Musk je najavio kako će sljedeće godine biti predstavljen novi crossover Model Y, a sada je stigla i vijest da je najavio mogućnost razvoja i proizvodnje još jednog vozila, pored električnog kamiona te novog Roadstera.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj put je riječ o električno pokretanom kompaktnom vozilu, a Musk je izjavio kako bi se taj novitet na tržištu mogao naći za otprilike pet godina. Pored toga za sada nema nikakvih dodatnih informacija, no pretpostavlja se da bi se radilo o vozilu tzv. Golf klase, odnosno C segmenta. Drugim riječima, vrlo vjerojatno bi bila riječ o konkurenciji budućem VW-ovom hatchbacku I.D. te drugim sličnim automobilima.

U samoj teslinoj ponudi će se smjestiti ispod Modela 3, no s obzirom da bi na tržište trebao stići za spomenutih “oko pet godina” za vjerovati je da će imati naprednije baterije te električni pogonski sklop, no što je slučaj sa sadašnjom ponudom teslinih putničkih vozila.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1